Soutěže

Soutěže TOP Stavební společnost roku 2013 a TOP zadavatel roku 2013 – výsledky

Společnost CEEC Research a Komora administrátorů veřejných zakázek vyhlásily v rámci dnešního Setkání lídrů českého stavebnictví výsledky soutěží (anket) TOP Stavební společnost roku 2013 a TOP zadavatel roku 2013. TOP Stavební společnost roku hledá nejkvalitnějšího dodavatele stavebních prací pro veřejný sektor, TOP zadavatel roku 2013 nejlepšího zadavatele veřejných zakázek.

Vítězem soutěže o nejkvalitnějšího dodavatele stavebních prací pro veřejný sektor byla představiteli veřejných investorů zvolena společnost Vodohospodářské stavby. Druhé místo obsadila společnost Porr a třetí místo získala stavební společnost Strabag. V soutěži hlasovalo přes 300 veřejných investorů. Veřejní zadavatelé, jako jsou ministerstva, kraje, města, obce, regionální úřady, státní podniky atd., vybírali z dvaceti pěti společností, které v tomto období získaly největší množství zakázek.
„Cílem soutěže je podpořit růst kvality stavebních prací, a to právě v době, kdy se sektor nachází ve složité situaci a oproti svému vrcholu poklesl až o třetinu,“ komentuje výsledek Jiří Vacek, ředitel analytické společnosti CEEC Research.
Hodnocení zadavatele roku v oblasti veřejných stavebních zakázek se zúčastnily čtyři stovky vedoucích představitelů stavebních společností. Nejkvalitnějším zadavatelem se stal Kraj Vysočina. Druhým nejkvalitnějším organizátorem veřejných stavebních soutěží je statutární město Jihlava. Na třetím místě se umístil Královehradecký kraj.
tisková zpráva, wd