Projekty

Planá opravila první část náměstí, chystá projekt na další etapy

Pětitisícová Planá na Tachovsku dokončila rekonstrukci první části svého náměstí, stála přes 10 miliónů korun. Současně radnice připravuje projekt na zbývající část hlavní městské plochy, o pokračování úprav centra rozhodnou noví zastupitelé. Náklady se předběžně odhadují na zhruba 40 miliónů korun. ČTK o projektu řekla starostka Plané Martina Němečková.

„Jádro první části rekonstrukce se týkalo hlavní komunikace skrze náměstí a k ní přilehlého chodníku,“ uvedla.

Už loni město nechalo za 3 milióny korun opravit vjezd na náměstí ze západní strany nazývaný Mezibranská, nyní těsně před volbami dokončilo rekonstrukci silnice a chodníku procházející náměstím. Podle Němečkové se podařilo na projekt získat evropskou dotaci z ROP Jihozápad, město má podepsanou smlouvu na proplacení 85 procent uznatelných výdajů. První část náměstí vysoutěžilo za 8,3 mil. Kč, včetně přeložky sítí a dalších prací se cena dostala nad 10 mil. Kč.

Planá také připravuje projekt na další část náměstí. „Ještě není zcela hotov, protože jsme to chtěli představit novým zastupitelům, aby měli možnost případných připomínek, pozměnění,“ uvedla starostka. Podle ní jsou ale v případě rekonstrukce plánského náměstí dány určité limity, a to nejen dopravní, ale i požadavky památkářů.

zpráva ČTK
zdroj foto www.tachovsko.com