Stavitel

Krb jako šperk

Všechny krby jsou zhotoveny z černé oceli, povrchově upravené černým lakem, který je charakteristický pro všechny modely Focus.

Dominique Imbert, zakladatel firmy Focus se narodil v roce 1940 v Montpellieru na jihu Francie. Po studiu literatury v Londýně a Paříži opustil na čas starý kontinet a putoval divokou přírodou Aljašky, pracoval jako pomocná síla v kuchyni na Manhattanu to vše s doktorátem sociologie na Sorboně a profesurou na pařížském lyceu. 

V roce 1967 unaven městem vzal do rukou kus černého kovu a začal tvořit ocelové skulptury v poklidu rodné vesnice Montpellier. První věc vyrobil do své dílny pro svou osobní potřebu. Výsledek ho nadchnul a zamiloval si tento způsob osobního vyjádření převtěleného do funkčního výrobku – a tak začal Focus.
Dominika Imberta v jeho životě nezajímají trendy a ignoruje vliv modernismu. Řídí se vlastní intuicí. Jeho tvorba je něco víc než odraz konvence, studená algebra co utváří naší současnost. Je to odraz vnitřního světa a stavu duše. Pro člověka hledajícího originalitu a výjimečnost, je Focus tou pravou volbou.


Všechny modely značky FOCUS jsou originálem. Tento designový rukopis je patrný na první pohled a zřetelně převyšuje vše co v tomto pojetí prezentují ostatní výrobci. Tyto avantgardní krby trvale sbírají ceny za design a jsou oblíbené po celém světě.

Zajímavým je rovněž fakt, že tyto krby nenajdete pouze v privátních instalacích, ale i v prostorách, kde byste je normálně nehledali, jako jsou muzea či galerie.

Průhledy jsou vyrobeny z pyrokeramického skla, které je odolné vůči vysokým teplotám. Pro snadné otevírání jsou vybaveny studenou rukojetí, díky kterým se nijak nespálíte. Oheň v jeho nejpřirozenější podobě a formě to je Focus! Nehledejte zde elektronickou regulaci a podrobný padesátistránkový manuál k obsluze. Zapalte oheň a vnímejte ho v jeho jednoduchosti a kráse.

Gyro Villevieille