Konference, semináře

Kongres EURASPHALT & EUROBITUME bude v Praze

Začátkem června bude Praha hostit jednu z nejvýznamnějších evropských akcí v oblasti silničního stavitelství a zároveň vůbec nejvýznamnější setkání odborníků z oblasti asfaltového průmyslu. V pořadí již šestý kongres EURASPHALT & EUROBITUME se uskuteční v Kongresovém centru Praha od 1. do 3. 6. 2016. Téma letošního kongresu je Investice do naší největší hodnoty – silnic.

Kongres EURASPHALT & EUROBITUME se koná jen jednou za čtyři roky v některém z evropských měst a jeho organizátory jsou výrobci asfaltových směsí. Je širokou platformou pro výměnu názorů a nových poznatků profesionálů v oboru a dalších odborníků na téma, jako jsou otázky vývoje trhu, nejlepší pracovní postupy a nové technologie šetrné k životnímu prostředí.

„Kongres je mimořádnou příležitostí, jak se potkat s kolegy z oboru, kteří přijedou z celé Evropy a také z dalších kontinentů. Pozvali jsme také ministra dopravy ČR Dana Ťoka a věříme, že mu pracovní povinnosti dovolí se akce zúčastnit,“ řekl Ing. Petr Svoboda, jednatel Sdružení pro výstavbu silnic Praha. Na kongresu vystoupí například prezident Evropské asociace pro asfaltové vozovky Ayberk Özcan, prezidentka Eurobitume Siobhan McKelvey, europoslanec a koordinátor sociálních demokratů ve vztahu k Evropské komisi pro oblast dopravy a turistiky Ismail Ertug, generální sekretář Světové silniční asociace (PIARC) Jean-Francois Corté, zástupci ADAC, Evropské asociace výrobců automobilů a řady dalších jak celoevropských, tak i národních institucí a významných realizačních i výzkumných organizací.

Předběžný program je k dispozici ZDE. Vedle programu v hlavním sále proběhnou i přednášky a semináře zaměřené například na výrobu a zkoušení asfaltových směsí, asset management, recyklaci, ochranu životního prostředí a nízkoteplotní asfaltové směsi. „To, že se tato významná akce letos koná právě v Praze, je pro nás také příležitostí připomenout, že Sdružení pro výstavbu silnic Praha v tomto roce slaví již 35 let své existence,“ doplnil Petr Svoboda.

Právě na Sdružení pro výstavbu silnic Praha se mohou obracet zájemci o účast z České republiky. Registrace jak pro účastníky, tak pro vystavovatele jsou již v plném proudu. Registrační poplatky uhrazené předem jsou cenově výhodnější než registrace na místě, přičemž pro studenty jsou připraveny výrazné slevy. Celkem se předpokládá účast až 900 delegátů nejen z Evropy. V tuto chvíli je již prakticky obsazena plocha výstavy, která bude kongres doprovázet.

Více informací o přípravách kongresu a možnosti přihlášení naleznete na www.eecongress2016.org.

tisková zpráva