Projekty

V Novém Jičíně opravili bazén a sportovní halu za 76 milionů

Město Nový Jičín otevřelo veřejnosti sportovní halu a krytý bazén, které se osm měsíců opravovaly. Radnice za rekonstrukci, která byla pro město největší investiční akcí za několik desetiletí, zaplatí téměř 76 milionů korun. ČTK to řekla mluvčí novojičínské radnice Marie Machková.

„Objekt z roku 1975 prošel největším stavebním zásahem za svou historii. Kvůli narušené statice byla vyměněna střešní konstrukce, budova se zateplila, instalovala se nová vzduchotechnika,“ uvedla Machková. Modernizaci mají za sebou kojenecký bazén a sauny. Oprava se oproti plánům protáhla o dva měsíce. „Po odstranění obvodového pláště se ukázalo, že ocelová konstrukce byla oproti předpokladu zcela zkorodovaná,“ uvedl novojičínský starosta Jaroslav Dvořák.

Původní konstrukce se tak musela úplně vyměnit. Musela se změnit i technologie, kterou stavbaři používali, protože se zjistilo, že projektová dokumentace neodpovídá skutečnému stavu střechy. Byly i další problémy. „Do haly několikrát zateklo, hořelo na střeše,“ připomněl starosta a dodal, že modernizace bazénu bude letos pokračovat. „V druhé fázi se vybuduje relaxcentrum, kde budou vířivky, chrliče, skluzavky a další atrakce. Ještě se v tomto roce udělá prostranství kolem bazénu a projektová dokumentace na venkovní bazén,“ řekl Dvořák.

zpráva ČTK