Informace výrobců, Střechy

Střešní novinky od Ruukki v roce 2015

Po roce jsme opět oslovili významné dodavatele skládaných plechových střešních krytin a požádali je o stručný přehled novinek v jejich portfoliu, aktuální přehled produktů a popis povrchových úprav, kterými své produkty opatřují.

Ruukki Armorium
Armorium patří do řady krytin Ruukki, které mají klasický tvar taškové krytiny, a je určena pro větší střechy rodinných domů, hotelů, lázní, penzionů a dalších komerčních a rekreačních staveb. Krytina má elegantní design vysoké vlny – celková výška krytiny činí výjimečných 80 mm. Krytina Armorium se vyrábí ve dvou variantách povrchových úprav a v devíti barevných odstínech. Trvanlivost krytiny Armorium zaručuje povrchová úprava ocelového jádra, která chrání výrobek proti vlhkosti, korozi a UV záření. Armorium je k dispozici v třídě kvality Ruukki 40 a Ruukki 50+ se zárukou 40, resp. 50 let.

Ruukki ArmoriumRuukki Armorium

Nové třídy kvality Ruukki
Sledovaným parametrem ocelových střech se v minulých letech stala tzv. povrchová úprava. Bohužel však vinou neseriózních aktivit některých značek dochází mezi konečnými zákazníky k jistému zmatení pojmů a dokonce přímo k devalvaci chápání stávajících značek povrchových úprav, kdy někteří výrobci používají vizuálně a náslechově podobná značení, kterým však chybí kvalita, jakou zákazník očekává. Z těchto důvodů se společnost Ruukki rozhodla pro své ocelové krytiny zavést zcela nová značení, tzv. třídy kvality, která budou pro zákazníky přehlednější a jasně budou deklarovat to, co zákazníka zajímá nejvíce, tedy původ krytiny jakožto garanta užitných vlastností krytiny a služeb spojených se značkou a záruky, jakožto garanci bezproblémového užívání a odolnosti krytiny. Proto v roce 2015 došlo ke změně a namísto starších názvů povrchových úprav lze nyní střechy Ruukki pořídit ve třech třídách kvality: Ruukki 50+, Ruukki 40 a Ruukki 30.

Parametry povrchových úprav Ruukki

Jak vidno, v dnešní době má krytina Ruukki i v té relativně nejnižší třídě kvality záruku obdobnou, jakou poskytují tzv. prémiové pálené krytiny od údajně tradičních výrobců.

Přehled skládaných střešních krytin Ruukki

Jan Hála