Průmysl a obchod

Stavbaři mají v Náchodě nové vzdělávací centrum

V Náchodě zahájilo provoz moderní centrum odborného vzdělávání pro stavebnictví. Stálo 29 miliónů korun a vzniklo při tamní střední průmyslové škole stavební. Náchodským centrem hradecký kraj současně završil projekt vybudování čtyř vzdělávacích center, vedle stavbařů také pro strojaře, automechaniky a lesníky. Kraj na centra získal z fondů Evropské unie dotaci 125 miliónů korun. ČTK to řekl mluvčí hejtmanství Jiří Hošna.
Náchodské centrum bude sloužit studentům tamní střední školy a také pro celoživotní vzdělávání. Škola získala zejména nové odborné učebny, laboratoř materiálového inženýrství, učebnu stavební fyziky, přednáškový sál, místnosti pro přípravu pedagogů a sociální a technické zázemí. „Centrum umožní využívat při výuce progresivní metody a technologie. Jeho zázemí bude sloužit i partnerským školám,“ uvedl krajský radní pro školství Jiří Nosek.
Hejtmanství si od nových center slibuje zlepšení kvality středoškolské výuky v regionu. Současně tím chce podpořit studijní obory, o jejichž absolventy je na trhu práce zájem.
zpráva ČTK