Projekty

Poděbrady otevřely nový zimní stadion za 40 mil. korun

Asi 500 lidí přišlo na slavnostní otevření nového zimního stadionu v Poděbradech. Výstavba stadionu za přibližně 40 miliónů korun trvala více než dva roky, do půldruhého roku by se mělo přistavět ještě zázemí se šatnami a posilovnou.

Nový stadion v Poděbradech by mohl být vhodný také pro tréninky hokejových reprezentačních mládežnických výběrů nebo pro mezinárodní turnaje, řekl v Poděbradech novinářům šéftrenér Českého svazu ledního hokeje Slavomír Lener.

Pro nás by to bylo zajímavé třeba pro reprezentační mládežnické výběry, poněvadž plocha tím, že je to malé hřiště, má kanadské rozměry. Jezdíme na různé turnaje a akce do Kanady a nám by to přesně vyhovovalo,“ řekl Lener. Důležité bude ale podle něj pro tyto akce právě dostavění zázemí se šatnami, které město plánuje.

Zázemí se šesti až osmi šatnami a posilovnou chce město vybudovat přibližně do roku a půl, náklady poděbradský starosta Ladislav Langr (Volba pro Poděbrady) odhaduje na pět až sedm miliónů korun.

Nový stadion bude sloužit poděbradským hokejistům, krasobruslařům, školám i veřejnosti. V květnu a v červnu, kdy tam nebude ledová plocha, by mohl podle starosty sloužit hokejbalistům a pro pořádání koncertů.

Stadion se stavěl více než dva roky na místě bývalého stadionu poblíž víceúčelové sportovní haly. Starý stadion byl v havarijním stavu a v roce 2011 byl zbourán. Nové stavební řízení nejdříve několik měsíců blokovala majitelka čtvrtiny pozemku sousedícího s parcelou, kde se mělo začít stavět. Tvrdila, že jí stavba sníží kvalitu života na její parcele, která tím pádem bude hůř prodejná. Poté začaly problémy s výstavbou stadionu a termín dokončení se několikrát odsunul. Nakonec se o dostavbu musela postarat jiná firma.

zpráva ČTK