Průmysl a obchod

Skončila oprava rakovnického sídliště Klicperova za 12 miliónů

Rakovník dokončil opravu sídliště Klicperova. Projekt stál přes 12 mil. Kč, město na něj získalo dotaci čtyři miliony od Ministerstva pro místní rozvoj ČR. Jedním z hlavních zlepšení by mělo být snadnější parkování. Nyní je na sídlišti 85 parkovacích míst včetně míst vyhrazených pro invalidy. Přibyla zde zeleň a nové multifunkční hřiště. ČTK to řekla mluvčí rakovnické radnice Alida Štulajterová.

Oprava vnitrobloku sídliště, které bylo postaveno v 60. a 70. letech minulého století, začala loni v srpnu. Byla zde rekonstruována dvě parkoviště, jedno u mateřské školy a druhé za Domem osvěty. Na výsledné podobě se podíleli i místní obyvatelé. Město oslovilo jednotlivé předsedy společenství vlastníků bytových jednotek. Občané mohli psát své podněty a připomínky. „Všemi připomínkami jsme se zabývali a některé z nich byly do výsledné podoby projektu zahrnuty,“ doplnila Štulajterová. Nově vybudované multifunkční hřiště o ploše 1,7 hektaru je přizpůsobeno míčovým hrám, jsou zde branky na fotbal, basketbalové koše, možnost natáhnout si síť na volejbal či nohejbal. Na sídlišti přibyly i hrací prvky pro děti, například houpačky, lanovky či šplhací prvky.
Rakovník letos v létě chystá také opravu sídliště Bendovka a v říjnu by měla skončit rekonstrukce Vysoké ulice, která je součástí projektu regenerace městské památkové zóny.
zpráva ČTK
zdroj obr. www.rakovnicko.cz