Veletrhy a výstavy

Blíží se veletrh komerčních nemovitostí EXPO REAL

Říjen bude v Mnichově ve znamení businessu s nemovitostmi i výměny zkušeností realitních odborníků z celého světa. Nové výstaviště se totiž od 5. do 7. října stane dějištěm 18. ročníku veletrhu komerčních nemovitostí Expo Real, zaměřeného na networking při realizaci mezinárodních a mezioborových projektů, investice a financování.

Loňský ročník zaznamenal účast 36 900 návštěvníků ze 74 zemí, kteří se prezentovali v 1653 expozicích umístěných v šesti halách na celkové výstavní ploše 64 000 m². Z České republiky budou mít tradičně vlastní stánky města Praha a Ostrava, která zde poskytnou příležitost ke spoluvystavování i komerčním firmám z oboru.

Česká účast: města v synergii s komerčními firmami jako spoluvystavovateli
České republice vloni patřilo 8. místo ve statistice zemí podle počtu účastníků. Expo Real je svým místem konání nejbližším globálním realitním fórem pro jednání se stávajícími i potenciálními obchodními partnery, sdílení zkušeností a seznamování se s aktuálními trendy světového realitního trhu. Města Praha a Ostrava svou každoroční expozici na veletrhu shodně vnímají jako velmi potřebnou nejen pro zviditelnění a networking na konkurenčním trhu evropských metropolí, ale i jako významnou podporu koncepční práce s investory. Obě města se tradičně prezentují se spoluvystavovateli – společnostmi aktivními na zdejším realitním trhu. V případě Prahy letos půjde o Central Group, Unibail-Rodamco a architektonický ateliér CASUA. Mezi komerčními spoluvystavovateli na ostravském stánku budou Asental Group, CTP, HB Reavis, Multi Czech Republic a PRK Partners. Stejně jako vloni se Ostrava na stánku bude prezentovat společně s Moravskoslezským krajem, čímž zájemci získají synergický pohled na nabídku investičních příležitostí v celém regionu.

Digitalizace jako klíčové téma diskusních fór veletrhu
Tři dny veletržního dění budou doslova nabity nejrůznějšími konferencemi, přednáškami a kulatými stoly, jichž má být na 80 a očekává se vystoupení 400 řečníků. Hlavní program se uskuteční ve 4 diskusních fórech. Planning & Partnerships Forum se zaměří na aktuální problémy a vize městského plánování, urbanismu, architektury a facility managamentu. Expo Real Forum se má stát jakýmsi barometrem sektoru komerčních nemovitostí. Zde budou experti hodnotit současnou situaci na globálním realitním trhu i na trzích jednotlivých světových regionů a debatovat o vyhlídkách, udržitelnosti a strategiích investování a financování. Special Real Estate Forum bude věnováno jednotlivým realitním segmentům – od kancelářských a maloobchodních nemovitostí přes průmyslové nemovitosti a hotely až po bydlení. Investments Locations Forum se stane platformou, kde budou mezinárodní odborníci analyzovat potenciál, možnosti a rizika spojená s realitními a investičními trhy v Evropě, Asii a Severní Americe. Tématem, které se jako červená nit potáhne všemi čtyřmi diskusními fóry, bude digitalizace. Experti z oboru budou debatovat o různých aspektech digitalizace a o tom, jaké příležitosti, rizika i výzvy přináší pro trh s nemovitostmi. Řeč bude mj. o zlepšování kvality bydlení, důsledcích online nakupování pro vývoj maloobchodního realitního trhu a pro život ve městech, změně v charakteru pracovního prostředí i o tom, jak využívat tzv. Big Data, aby se stala užitečným nástrojem pro realitní byznys. Široký konferenční program ještě doplní Intelligent Urbanization Forum. Tato novinka programu Expo Realu vychází z předpokladu, že do roku 2050 budou dvě třetiny světové populace žít ve městech. Velmi rychle postupující urbanizace klade velké nároky na budoucí „chytrá“ města a na jejich ambice rozvíjet se udržitelným způsobem. Veletrh se tomuto tématu bude věnovat ve speciální expozici i v doprovodných workshopech.

Oficiální stránky veletrhu najdete zde.

tisková zpráva