Projekty

ŘSD zahajuje modernizaci dalšího úseku D1 z Meziříčí do Lhotky

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahajuje rekonstrukci dalšího úseku dálnice D1, a to mezi sjezdy Velké Meziříčí-východ na 146. kilometru a Lhotka na 153. kilometru. 

Stavební práce budou stát 698 miliónů korun bez daně a potrvají do srpna 2018. Omezení v dopravě tam začnou platit od sobotního rána, sdělil ČTK mluvčí ŘSD Jan Rýdl. Opravy se tak nyní týkají pěti úseků D1, dodal.

Mezi Velkým Meziříčím a Lhotkou budou stavbaři opravovat 6,6 kilometru dálnice. Zakázku získaly firmy Colas CZ a Inženierske stavby. „Modernizace bude zahájena přípravnými pracemi v podobě pokládky provizorního vodorovného dopravního značení,“ uvedl mluvčí. Pak začnou dělníci pracovat ve středním dělicím pásu dálnice.

V sobotu bude doprava na D1 v tomto úseku v obou směrech přechodně stahována do jednoho jízdního pruhu. Od 15.00 by auta měla začít ve směru na Prahu i na Brno jezdit ve dvou zúžených pomocných pruzích. Doprava tak bude vedena do 1. dubna.

Od soboty začnou dělníci na Žďásku pracovat také na opravách D1 v úseku Měřín na 134. kilometru a Velkým Meziříčím-západ na 141. kilometru, kde budou práce obnoveny po zimní přestávce. Také tam budou tyto práce omezovat dopravu. Od pondělního odpoledne pak bude pás na Prahu uzavřen a auta budou jezdit v obou směrech ve dvou zúžených pomocných pruzích v druhém pásu dálnice, a to až do září. Rekonstrukce této části dálnice bude letos dokončena.

Na D1 na Vysočině už byly po zimě obnoveny práce na opravách dvou dálničních úseků, a to mezi Jihlavou na 112. kilometru a Velkým Beranovem na 119. kilometru a mezi exity 162 Velká Bíteš a 168 Devět křížů. Na jaře přibude na D1 v Kraji Vysočina zřejmě i další rozestavěný úsek, který bude mezi Hořicemi a Koberovicemi.

zpráva ČTK