Projekty, Průmysl a obchod

Ústeckou plaveckou halu opraví Metrostav

Plavecký areál Klíše v Ústí nad Labem opraví společnost Metrostav, která nabídla v elektronické aukci nejnižší cenu. Opravy budou stát 207 miliónů bez DPH, řekla ČTK mluvčí radnice Romana Macová s tím, že zakázku schválila rada města.
Předpokládaná hodnota zakázky byla podle informací webu www.e-zakazky.cz 220 miliónů korun. „Do elektronické aukce se přihlásilo devět uchazečů, jeden byl vyřazen. Z osmi zbývajících nabídla společnost Metrostav nejnižší cenu,“ vysvětlila ČTK Macová. Neúspěšní uchazeči mají patnáctidenní lhůtu na odvolání.
Areál s padesátimetrovým bazénem je starý 30 let. Ústečané nyní vozí své děti za koupáním raději do akvaparků v Mostě, Děčíně nebo v Německu. Objekt v Ústí už z hlediska hygienických požadavků nevyhovuje.
Rekonstrukce bude zahrnovat výměnu bazénu, který nahradí nerezová vana. Jeho rozměr by pak měl vyhovovat předpisům pro konání mezinárodních plaveckých soutěží. Oprava čeká vstupní prostory, šatny i hygienické zázemí. Obnoveny budou technologie, rekonstruovat se má i plášť budovy, včetně zateplení a střechy.
Na rozsáhlou rekonstrukci chce město získat dotaci od Regionálního operačního programu (ROP) Severozápad. Primátor Vít Mandík (ČSSD) už dříve ČTK řekl, že město o dotaci požádá v jedné z letních výzev. Úřad kvůli stíhání Mandíka změnil pravidla pro žadatele. Původně totiž požadoval po statutárních zástupcích žadatelů, aby dodali čestné prohlášení o tom, že je nestíhá policie. Kvůli situaci na ústecké radnici úřad pravidla změnil. Policie totiž na jaře obvinila primátora v souvislosti s projektem vítání občánků.
Podle pravidel ROP Severozápad musí být projekty certifikované do konce roku 2015, aby příjemci stihli dotaci vyčerpat. Rekonstrukce by tak měla být hotová zřejmě na podzim 2015.
zpráva ČTK