Soutěže

Schiedel získal prestižní cenu Red Dot Award 2016

Společnost Schiedel, výrobce komínových systémů, získala prestižní cenu Red Dot Award za modul s integrovanou krbovou vložkou Kingfire Lineare a Kingfire Rondo. 41členná porota složená z nezávislých novinářů, designérů a univerzitních profesorů z designových oborů byla z nového řešení nadšená. Tento produkt, který je dostupný na německém trhu, byl navržen ve spolupráci s německým designovým studiem Phoenix Design a zvítězil v kategorii Produktový design 2016.

„V současné době nabízíme na českém trhu podobný typ modulového komínového systému s integrovanými kamny Kingfire Parat. Navíc připravujeme modifikovanou variantu, která by byla cenově přístupnější českým zákazníkům,“ komentuje německou novinku technický ředitel společnosti Schiedel Ing. Jiří Vrba. „Jsme rádi, že korporace Schiedel v mezinárodním měřítku dokazuje, že nejen technicky, ale i designově patří ke špičce,“ dodává Ing. Vrba.

Modulový komínový systém s integrovanou krbovou vložkou Kingfire Lineare a Rondo oslnil krbovou vložkou na kusové dřevo, která zabírá minimum místa, je skvěle obsluhovatelná a navíc produkuje velmi málo zplodin. Nový design dopřává zákazníkům jedinečný estetický zážitek korunovaný tepelnou pohodou.

Společnost Schiedel získala prestižní cenu Red Dot Award za modul s integrovanou krbovou vložkou Kingfire Lineare a Kingfire Rondo

Red Dot Design Award oceňuje od roku 1955 výjimečné počiny z oblasti průmyslového a produktového designu.

tisková zpráva