Průmysl a obchod

Rozhodčí soud: Správce stavby tunelu Blanka má nárok na peníze za vykonanou práci

Firma Inženýring dopravních staveb (IDS), která dohlíží na stavbu tunelového komplexu Blanka, má nárok na peníze za vykonanou práci. Rozhodl o tom rozhodčí soud. Kolik má město zaplatit, ale arbitři nestanovili. Praha a firma IDS mají do 27. března čas na dohodu, jinak částku určí soud. Řekl to náměstek pražské primátorky Petr Dolínek.

IDS kvůli dluhům města na konci loňského roku pohrozila odchodem ze stavby. Po nedávném jednání s vedením města zvýšila svůj požadavek z původních 150 miliónů na více než 300 miliónů korun. „Je to pro nás velmi čerstvá informace, o postupu budeme jednat příští týden na radě,“ doplnil Dolínek. Konečné slovo bude mít patrně zastupitelstvo, které se sejde 26. března.

„Jednání před rozhodčím soudem nám zatím poskytuje naději, že spor se podaří rozhodnout do konce března,“ uvedl mediální zástupce IDS Pavel Kočiš. „Z vyjádření zástupců hlavního města Prahy jsme vyrozuměli, že Praha je připravena s námi o smíru jednat. Jednání tak začnou takřka okamžitě,“ doplnil.

zpráva ČTK