Průmysl a obchod

Budova DC8 v Prologis Park Bratislava získala akreditaci BREEAM „Very Good“

Prologis, Inc., přední společnost v oblasti stavby a pronájmu průmyslových nemovitostí, oznámil, že výrobní a distribuční budova o rozloze 12 600 metrů čtverečních postavená pro společnost TOMRA Sorting Solutions v Prologis Park Bratislava dosáhla mezi průmyslovými budovami na českém a slovenském trhu zatím nejvyššího hodnocení v oblasti udržitelnosti dle současných kritérií.

Budova získala první akreditaci BREEAM „Very Good“ s výsledkem 60,9 % dle nových, přísnějších standardů, které byly zavedeny v roce 2013. Tým společnosti Prologis dodržel během výstavby přísná kritéria s cílem dokončit moderní, energeticky úspornou výrobní a distribuční budovu a zároveň dodržel striktní ekologické normy pro zachování okolní půdy a přírodních zdrojů. Hlavním dodavatelem budovy DC8 se stala společnost Goldbeck. Proces získání akreditace BREEAM zajišťovala společnost ARCADIS CZ.

„Tato budova je důkazem, že tým Prologis je schopen naplnit požadavky svých zákazníků, a zároveň snížit provozní náklady a zvyšovat ziskovost, především pokud jde o spotřebu vody a objem produkovaného odpadu. Tato dvě kritéria dosáhla 82 a 80 bodů ze 100,“ řekl k akreditaci Martin Polák, senior viceprezident & country manager Prologis pro Českou republiku a Slovensko.

Budova DC8 v Prologis Park Bratislava

Prologis Park Bratislava je moderní průmyslový park, který sestává z 10 budov o celkové rozloze 260 000 metrů čtverečních. Leží 24 km východně od centra Bratislavy, 2 km od Sence a 16 km od mezinárodního letiště, což představuje ideální umístění pro tuzemské i mezinárodní logistické operace.

tisková zpráva