Soutěže

Studentská soutěž HELIKA: Návrh sportovně-rekreační zóny města Lovosice

Architektonická a projekční kancelář HELIKA, a. s., vyhlašuje 6. ročník soutěže pro vysokoškolské studenty architektury a souvisejících oborů. Letos mají studenti za úkol zpracovat architektonicko-urbanistický návrh sportovně-rekreační zóny města Lovosice. 

V porotě usednou Ing. arch. Karel Thér, starostka města Lovosice Bc. Lenka Lízlová a Ing. arch. Pavlína Pospíšilová z firmy HELIKA, a. s. Termín pro odevzdání soutěžních návrhů je 30. 9. 2014.
Zadané území se nachází na levém břehu Labe, v záplavové oblasti, v bezprostřední blízkosti centra Lovosic. Urbanistické řešení by mělo zajistit vazby rekreační zóny na historickou část města a na lesopark Osmička, nabízí se i možnost rekreačního využití ostrůvku v řece.
Předpokládá se vybudování rekreačních sportovišť, stávající bazén by bylo vhodné zachovat. Zázemí pro různá sportoviště bude účelné sdružit. Vedle sportovního vyžití by rekreační oblast měla nabídnout plochy parkové zeleně, klidová zákoutí, dětské hřiště, prostor pro kulturní aktivity (např. letní scénu), aby sloužila všem obyvatelům města a přinesla široké spektrum možností rekreace. Návrh by měl reflektovat bezprostřední kontakt s řekou, využít její rekreační potenciál a zároveň se vyrovnat s reálným nebezpečím záplav. Vybavení rekreačního areálu by proto mělo být alespoň částečně mobilní.
Soutěžní podmínky, zadání soutěže a popis řešeného území spolu s digitálními podklady naleznete zde.
mi podle podkladů pořadatele