Soutěže

Začíná druhý ročník soutěže Pasivní dům roku

Druhý ročník soutěžní přehlídky Pasivní dům roku odstartoval. Od středy 21. září mohou majitelé energeticky úsporných nemovitostí znovu přihlašovat své domy do celorepublikového soutěžního klání. Vyhlašovatelem soutěžní přehlídkyje firma ABF, a. s., organizátorem pak Centrum pasivního domu a podporovatelem Státní fond životního prostředí České republiky.

Přihlásit stavbu do soutěže je možné do 30. listopadu. Následně jednotlivé projekty ohodnotí odborná komise a určí deset až patnáct finalistů. Z nich pak vybere vítěze veřejnost prostřednictvím hlasování na webu www.pasivnidumroku.cz.

Do soutěže se mohou zapojit všichni vlastníci domů nebo jejich zástupci s podloženým souhlasem vlastníka. Soutěžit se bude ve dvou kategoriích, a to novostavby rodinných domů a novostavby a rekonstrukce ostatních budov. Udělena budou čtyři ocenění: dvě ceny poroty, cena veřejnosti a cena generálního partnera, kterým je firma Saint-Gobain Construction Products CZ, a. s., divize Isover. Cenu poroty udělí na základě hodnocení odborná porota složená ze zástupců Centra pasivního domu, Státního fondu životního prostředí České republiky a nezávislých odborných porotců. Cena veřejnosti bude udělena na základě veřejného hlasování. Vítězové soutěže budou slavnostně vyhlášeni na veletrhu nízkoenergetických pasivních a nulových staveb FOR PASIV v Praze v termínu od 9. do 11. února 2017.

Podrobné informace o soutěži naleznete na webových stránkách www.pasivnidumroku.cz.

tisková zpráva