Projekty, Průmysl a obchod

Developer Panattoni Europe předal novou halu společnosti BWI Group v Panattoni Parku Cheb

Průmyslový developer Panattoni Europe a česká skupina Accolade předali v Chebu výrobní halu čínské společnosti BWI Group, přednímu světovému výrobci automobilových komponentů. Budova o rozloze 15 000 m² vyrostla za pouhých 8 měsíců. Díky investici dosahující téměř tři čtvrtě miliardy korun vznikne na Chebsku minimálně 300 pracovních míst.

Jedná se o halový objekt – konstrukční systém Goldbeck (železobetonové sloupy, ocelové příhradové vazníky), opláštění sendvičovými panely. Součástí realizace jsou rozvody pro technologii nájemce – stlačený vzduch, technické plyny, rozvody olejů, vzduchotechnika atd. Projektantem byla firma RotaGroup, s. r. o., generálním dodavatelem Goldbeck Bau, s. r. o.

BWI Group rozběhne výrobu příští rok. Výstavbu financovala skupina Accolade, která budovu vlastní a čínskému nájemci ji dlouhodobě pronajímá.

Nová hala společnosti BWI Group v Panattoni Parku Cheb

„Budova, kterou jsme si nechali postavit na základě požadavků BWI, se po dokončení a nastěhování nájemce stane součástí našeho fondu průmyslových nemovitostí Accolade,“ vysvětluje Milan Kratina, předseda představenstva skupiny Accolade a dodává: „V současné době pro nás Panattoni Europe staví v chebské zóně další halu pro další mezinárodní společnost, která nabídne jak stovky pracovních míst, tak i zajímavou investiční příležitost pro akcionáře fondu průmyslových nemovitostí Accolade.“

tisková zpráva