Konference, semináře

ČVUT bude hostit světové sympozium o Smart Cities

Fakulta dopravní ČVUT v Praze (Konviktská 20, Praha 1) bude ve dnech 24. až 25. června 2015 hostit mezinárodní vědecké setkání nazvané Smart Cities Symposium Prague 2015. Odborníci z celého světa budou diskutovat především o nových trendech v oblasti „inteligentních měst“.

„Cílem setkání je otevřít otázky udržitelnosti rozvoje dopravy, využití vědeckých nástrojů při tvorbě inteligentních dopravních sítí, alternativní energie a další témata,“ řekla Ing. Petra Skolilová, marketingová manažerka Fakulty dopravní ČVUT. V rámci symposia proběhne i interaktivní výstava elektromobilů společnosti Nissan a dalších značek využívaných firmou PRE.

Záštitu nad symposiem převzalo hlavní město Praha prostřednictvím náměstka primátorky hl. m. Prahy pro oblast dopravy a evropských fondů Petra Dolínka a europoslanec Miroslav Poche. Osobní účast potvrdila i paní Porie Saikia-Eapen, ředitelka odboru pro udržitelný rozvoj hromadné dopravy města New York.

Partnery akce jsou také vědecké instituce, jako je IEEE region 8 a REGIM, mezinárodní platformy EATIS a EPTS a partnerské UCSB, UTEP a Universidad Piloto de Columbia.

Více informací o symposiu najdete zde.

tisková zpráva