Průmysl a obchod

Centrum Chodov získalo nejlepší hodnocení ve dvou kategoriích certifikace BREEAM

Centrum Chodov jako první nákupní centrum získalo dvakrát nejvyšší možné hodnocení „Vynikající“ (Outstanding) v rámci certifikace BREEAM. Centrum, jež vlastní a provozuje francouzský developer Unibail-Rodamco, těchto výsledků dosáhlo v hodnocení za výkonnost stavby jako celku (Part 1) a provozu nemovitosti (Part 2) certifikace BREEAM In-Use International 2015. Tento úspěch nastavuje nový standard pro retailové objekty v Evropě.

Centrum Chodov získalo dvojitou certifikaci podle metodiky BREEAM ve verzi pro rok 2015. Jedná se o vůbec první nákupní centrum, jež dosáhlo takovýchto výsledků, což Centrum Chodov řadí mezi nejvýše hodnocené projekty z oblasti retailových nemovitostí v Evropě.

Kategorie Part 1 BREEAM In-Use se týká výkonnosti stavby jako celku, tj. stavebního provedení, vybavení a zajišťovaných služeb. Následující Part 2 hodnotí řízení dané nemovitosti včetně vnitřních směrnic, postupů a praxe v oblasti provozu, dále spotřebu hlavních zdrojů, například energií, vody a jiných komodit.

Obecné informace o certifikaci BREEAM naleznete na www.breeam.com.

tisková zpráva