Konference, semináře

První odborná přednáška o kontroverzně zbouraném hotelu Praha

Historicky první odborná přednáška o již neexistujícím hotelu Praha se koná v pondělí 12. září 2016 od 18 h v prostorách pořadatele Nanovo, Týnská ulička 627/8, Praha 1. Hotel Praha byl architektonický a designérský skvost své doby – sloužil jako elitní hotel pro KSČ a VIP zahraniční hosty. Při stavbě hotelu byly použity v té době nejlepší dostupné technologie a materiály a vybavení hotelu bylo navrženo významnými umělci.

Nacházel se v Praze-Dejvicích, čp. 2450, v Sušické ulici 20 na Hanspaulce. Existoval v letech 1981–2014. Po roce 1989 hotel nadále fungoval až do roku 2014, kdy byl za kontroverzních událostí zbourán soukromou společností PPF.

Přednášejícími budou:
Mgr. Adam Štěch, prof. Ing. arch. Arnošt Navrátil, CSc.; MgA. Pavel Karous Ph.D.

Arnošt Navrátil je jedním ze čtyř architektů hotelu Praha a zároveň je profesorem na Fakultě architektury ČVUT. Sochař a autor projektu Vetřelci a Volavky Pavel Karous byl jedním z těch, kteří chtěli hotel Praha zapsat na seznam kulturních památek. Adam Štěch – teoretik, pedagog a odborník na jednoho z předních designérů hotelu Praha Zbyňka Hřivnáče.

Prodej vstupenek on-line je zde. Kapacita je omezena. Cena vstupenky 550 Kč s DPH.

wd s použitím podkladů organizátora