Veletrhy a výstavy

Tradiční Aqua-therm se mění na veletrh Voda-klima-vytápění

Dlouholetý pořadatel veletrhu Aqua-therm, agentura Progres Partners Advertising, se nedohodl na pokračování licence k užívání značky Aqua-therm, a tak se v tradičním listopadovém termínu uskuteční veletrh pod novým názvem Voda-klima-vytápění (VKV). Veletrh proběhne od 19. do 22. 11. 2013.
„Jediné změny pro návštěvníky a vystavovatele, které z nové situace vyplývají, jsou změny k lepšímu,“ říká ředitel Progres Partners Advertising František Kočí. VKV totiž proběhne společně s tematicky spřízněnými veletrhy For Electron, For Energo a For Automation, které bude možné navštívit společně s VKV na jednu vstupenku.
 
Levnější účast pro vystavovatele
Cena za výstavní plochu byla výrazně snížena. Spojením s veletrhy For Electron, For Energo a For Automation bude posílena návštěvnost – k tradičním 25 tisícům letos přibude dalších 15 tisíc návštěvníků. Veletrh bude zkrácen o jeden den, čímž se posílí odborný charakter akce a zároveň sníží náklady na účast pro vystavovatele.
 
Plné jaro a podzimní relax
Proč organizátoři nezměnili termín konání veletrhu, což byl prý pro některé firmy důvod neúčasti na Aqua-thermu? „Víme, že některým firmám vyhovuje z hlediska jejich pracovního vytížení jaro,“ říká František Kočí, „ale podívejte se na jarní veletržní kalendář. V krátkém sledu po sobě jde hned několik veletrhů, které se nějak dotýkají oblasti TZB – Infotherma, Moderní vytápění, Solar Praha, For Pasiv, MCE Milano, For Habitat, Bydlení a Stavební veletrhy Brno. To vše v průběhu pouhých čtyř měsíců.“
Konec listopadu je naopak ideální pro bilancování, předvánoční setkání s obchodními partnery, představení novinek na nadcházející rok a uzavření toho stávajícího. Vystavovatelům bude k dispozici speciálně postavené business centrum, které budou moci využít pro větší společenské akce, individuální jednání v separátních salóncích a tzv. relax lounge – zóna pro odpočinek z rušného prostředí veletrhu.
 
Veletrh má podporu významných asociací
Velký důraz bude klást veletrh VKV na doprovodný program, který by měl být určen primárně odborníkům z praxe a na jehož tvorbě se budou podílet všechny významné odborné asociace, jež v minulosti pomáhaly stavět doprovodné konference veletrhu Aqua-therm. Na seminářích se bude hovořit např. o dotačním programu Zelená úsporám II, zavedení povinných energetických štítků pro budovy nebo o závěrech pražského červnového kongresu Clima 2013. Všechny novinky a informace o veletrhu jsou průběžně zveřejňovány na webových stránkách www.voda-klima-vytapeni.cz.
tisková zpráva