Soutěže

Studentská Soutěž o nejlepší projekt 2014/15 – výsledky

Studenti středních průmyslových škol stavebních mohli v tomto školním roce ukázat své schopnosti v již 6. ročníku Soutěže o nejlepší projekt pořádané firmou Wienerberger cihlářský průmysl, a. s. Letos se přihlásilo celkem 154 studentů z 19 středních průmyslových škol stavebních z celé ČR, a byl tak stanoven nový rekord v počtu přihlášených studentů.

Se svými soutěžními projekty se do 6. ročníku soutěže přihlásilo celkem 95 třeťáků (kategorie projekt rodinného domu) a 59 čtvrťáků (projekt občanské stavby, spadají sem i projekty bytových domů).

V prvním, školním kole soutěže přihlášené studentské práce hodnotili zástupci společnosti Wienerberger (techničtí poradci) se zástupci jednotlivých škol (ředitelé nebo jejich zástupci a odborní pedagogové). Výsledkem hodnocení v prvním kole soutěže bylo určení pořadí studentů na prvních třech místech v každé z obou soutěžních kategorií za každou přihlášenou školu. Na finanční ocenění od vyhlašovatele soutěže se nyní mohou těšit nejen studenti, ale také odborní pedagogové, kteří studentům asistovali při zpracování soutěžních prací, a školy, jejichž studenti byli oceněni. Studenti obdrží také čestná uznání dokládající jejich umístění v prvním kole soutěže.

Všechny soutěžní projekty, které byly oceněny v prvním kole soutěže, postoupily automaticky do kola druhého, celostátního. V rámci druhého kola soutěžní práce posuzovala odborná porota: doc. Ing. Františka Kulhánka, CSc., z katedry konstrukcí pozemních staveb ČVUT Praha, zástupci firmy Wienerberger cihlářský průmysl, a. s., Ing. Ivo Petrášek a Ing. Robert Blecha a zástupci mediálních partnerů soutěže. Setkání odborné poroty proběhlo v červenci 2015 a jeho výsledkem je určení pořadí studentů na prvních třech místech v každé kategorii.

Výsledky 3. ročník – projekt rodinného domu
1. místo: Martina Vybíralová, SŠ stavební Třebíč;

1. místo: Martina Vybíralová, SŠ stavební Třebíč1. místo: Martina Vybíralová, SŠ stavební Třebíč

1. místo: Martina Vybíralová, SŠ stavební Třebíč1. místo: Martina Vybíralová, SŠ stavební Třebíč

2. místo: Marek Suchánek, SPŠ stavební České Budějovice;

2. místo: Marek Suchánek, SPŠ stavební České Budějovice2. místo: Marek Suchánek, SPŠ stavební České Budějovice

2. místo: Marek Suchánek, SPŠ stavební České Budějovice

3. místo: Ondřej Šimon, SPŠ akademika S. Bechyně Havlíčkův Brod.

3. místo: Ondřej Šimon, SPŠ akademika S. Bechyně Havlíčkův Brod3. místo: Ondřej Šimon, SPŠ akademika S. Bechyně Havlíčkův Brod

3. místo: Ondřej Šimon, SPŠ akademika S. Bechyně Havlíčkův Brod

Výsledky 4. ročník – projekt občanské stavby
1. místo: Petra Vojkůvková, SPŠ stavební Opava (Hudební kavárna);

1. místo: Petra Vojkůvková, SPŠ stavební Opava (Hudební kavárna)1. místo: Petra Vojkůvková, SPŠ stavební Opava (Hudební kavárna)

1. místo: Petra Vojkůvková, SPŠ stavební Opava (Hudební kavárna)1. místo: Petra Vojkůvková, SPŠ stavební Opava (Hudební kavárna)

2. místo: Vojtěch Bobek, SŠ stavební Třebíč (Občanská stavba Dabinel);

2. místo: Vojtěch Bobek, SŠ stavební Třebíč (Občanská stavba Dabinel)2. místo: Vojtěch Bobek, SŠ stavební Třebíč (Občanská stavba Dabinel)

2. místo: Vojtěch Bobek, SŠ stavební Třebíč (Občanská stavba Dabinel)


3. místo: Vojtěch Uher, SŠ stavební Třebíč (Městská galerie Arkáda).

wcp-student-6a 744293. místo: Vojtěch Uher, SŠ stavební Třebíč (Městská galerie Arkáda)

3. místo: Vojtěch Uher, SŠ stavební Třebíč (Městská galerie Arkáda)

Vybraní studenti obdrželi čestná uznání a finanční odměnu. Odměněny byly také školy vítězných studentů, a to jednak finančně a jednak formou vstupenek na mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH 2015, kde byly výsledky celostátního, kola soutěže slavnostně vyhlášeny.

tisková zpráva, wd