Projekty

Dostavba haly Dašická v Pardubicích přijde na 11 miliónů korun

Dostavba sportovní haly Dašická v Pardubicích bude stát 11 miliónů korun. Zařízení bude mít další šatny, kanceláře a propojí se se sousedním gymnáziem. Objekt bude po dostavbě kompletně bezbariérový. ČTK to řekl hejtman Martin Netolický.

„Plánovaná dostavba haly Dašická je velkorysejší, než bylo původně plánováno, jelikož jsme se snažili vyhovět všem sportovním klubům v Pardubicích tak, aby se zde mohla hrát utkání nejvyšší úrovně,“ uvedl hejtman.

Město nabízelo finanční spoluúčast, kraj však nabídku nevyužil. Pardubická radnice v minulosti investovala do haly 5,5 miliónu korun. Kapacita sportovní haly postupně vzroste instalací mobilních tribun na 1063 diváků a po stavebních úpravách až na 1400 diváků.

Pardubický kraj v minulosti čelil kritice sportovců a škol, že hala pro sálové sporty, na niž získal evropskou dotaci, je nedostačující. Kvůli úsporám byl totiž projekt redukován, kolaudovaná kapacita je jen 300 míst a šetřilo se i na vybavení.

„Hala Dašická po dokončení poslední etapy bude skutečně splňovat veškerá kritéria pro konání utkání nejvyšších soutěží hned v několika sportech,“ uvedl náměstek primátora Jakub Rychtecký.

zpráva ČTK