Konference, semináře

Pozvánka na 38. konferenci Sanace a rekonstrukce staveb 2016

Vědeckotechnická společnost pro sanace staveb a péči o památky – WTA CZ společně s Fakultou stavební Vysokého učení technického v Brně pořádá pod záštitami Ing. Karly Šlechtové, ministryně pro místní rozvoj, Mgr. Daniela Hermana, ministra kultury, Ing. arch. Naděždy Goryczkové, generální ředitelky NPÚ, a prof. Ing. Rostislava Drochytky, CSc., MBA, děkana Fakulty stavební VUT v Brně ve dnech 24. a 25. listopadu 2016 38. konferenci Sanace a rekonstrukce staveb 2016 a 18. mezinárodní konferenci WTA 2016 CRRB – 18th International Conference on Rehabilitation and Reconstruction of Building. Bude se konat v prostorách Fakulty stavební VUT v Brně, Veveří 95.

Letošní konference bude vedena jako tradiční, zabývající se problematikou sanací staveb, které jsou tematicky rozčleněny do těchto oblastí: ochrana a sanace dřevěných konstrukcí; povrchové úpravy; restaurování kamene; sanace zdiva; sanace betonových konstrukcí; fyzikálně-chemické vlastnosti; statika a dynamika staveb a sanace hrázděných staveb.

Nosná témata:
1. Vady a poruchy historických a současných staveb,
2. Progresivní materiály stavební chemie určené k rekonstrukci staveb,
3. Problematika ETICS u objektů v památkově chráněném území.
V průběhu konference vystoupí k daným tématům zástupci WTA CZ a další přední tuzemští odborníci, kteří přednesou příspěvky za jednotlivé referáty.

Na konferenci CRRB – Conference on Rehabilitation and Reconstruction of Buildings budou prezentovány vědecké a praktické poznatky v tomto odvětví. Po skončení konference budou vybrané vědecké články publikovány v časopise zařazeném v databázi SCOPUS. Více informací o mezinárodní konferenci CRRB 2016 je na http://crrb.wta.cz.

Z obou konferencí bude vydán tištěný sborník s uvedenými odbornými i vědeckými příspěvky. Kompletní pozvánku se základními informacemi a on-line přihlášku naleznete na www.wta.cz.

wd s použitím podkladů organizátora