Projekty

Králův Dvůr začal stavět sportovní centrum za 20 miliónů korun

Město Králův Dvůr na Berounsku začalo stavět nové venkovní víceúčelové sportovní centrum za téměř 20 miliónů korun. Na projekt město získalo dotaci z evropských fondů, stavba by měla být dokončena do konce května. ČTK o tom informoval starosta Petr Vychodil.

Nové multifunkční sportovní centrum vznikne za městskou sportovní halou na místě nevyužívaného štěrkového hřiště. Jeho součástí budou čtyři víceúčelové a jedno fitness hřiště a malá lezecká stěna.

„Nedílnou součástí centra bude zázemí pro sportovce v podobě dvou šaten a jedné místnosti pro umístění sportovního náčiní, doplněné výstavbou parkovacích stání,“ uvedl Vychodil. Centrum bude podle něj určené pro trávení volného času obyvatel města, místních klubů, sdružení a pro žáky základních škol k výuce tělesné výchovy.

Město chce na jaře vybudovat také novou cyklostezku, která by vedla od základní školy přes lokalitu Na Borech směrem na Trubín. Výstavba 1,5 kilometru dlouhého úseku si vyžádá 6,6 miliónu korun, z toho 85 procent pokryje dotace od Evropské unie.

zpráva ČTK