Průmysl a obchod

Terénní vozíky a teleskopické manipulátory v těžkém terénu

Společnost Linde Material Handling Česká republika předvedla na prezentačním dnu terénní manipulační techniky terénní vozíky a teleskopické manipulátory značky Ausa. Akce se konala 14. 10. 2016 v Hummer Centru v Horních Počernicích.

Organizátoři připravili testovací trať pro dva druhy techniky. První jízdy patřily terénním vysokozdvižným vozíkům, které se od běžných vysokozdvižných vozíků liší svým určením do terénu a tomu jsou i přizpůsobeny. Vozíky jsou opatřeny velkými pneumatikami s vysokým vzorkem a mají možnost připojitelného pohonu zadních kol. V těžkém terénu tak může řidič během krátkého okamžiku přejít na pohon 4×4, který mu umožní zdolávat jak velká stoupání, tak práci v náročném a rozbahněném terénu. Typické využití terénních vozíků je v zemědělství, stavebnictví a například dřevařském průmyslu.

Terénní vozíky a teleskopické manipulátory v těžkém terénuTerénní vozíky a teleskopické manipulátory v těžkém terénu

Dalším druhem předváděné manipulační techniky byly teleskopické manipulátory, stroje, které jsou na rozdíl od vysokozdvižných vozíků opatřené teleskopickým ramenem, které umožňuje zakládat břemena až do výšky 5 metrů. Zkušební řidiči předváděli schopnosti teleskopických manipulátorů v těžkém terénu a prokázalo se, že díky pohonu 4×4 zvládnou teleskopické manipulátory velká stoupání i rozbahněný terén.

tisková zpráva, wd