Konference, semináře

Jaká byla konference Dřevostavby v praxi 10?

Desátý ročník stále populárnější odborné konference Dřevostavby v praxi hostil ve čtvrtek a pátek 3. a 4. listopadu 2016 již tradičně hotel Skalský dvůr na Vysočině. Všichni přihlášení dorazili, takže se zaregistrovalo téměř 350 účastníků. Organizátorem konference je DrevoPortal.cz (Stanislav Müller) a divize Rigips koncernu SGCP CZ, a. s.

Program byl velmi nabitý. V režii třiceti pěti přednášejících proběhlo celkem 28 přednášek, jejichž videozáznam bude průběžně publikován na vzdělávací videodatabázi www.DrevoPortal.cz a na ProfisPortálu. Souběžně s hlavním programem se uskutečnilo sedm tematicky zaměřených workshopů.

Dominantními tématy prvního dne byly akustika a vzduchotěsnost. Náročný den skončil až po osmnácté hodině a po spěšném ubytování všech účastníků následoval pestrý večerní program. Společenský večer zahájil krátkým proslovem a přípitkem představitel generálního partnera konference a ředitel divize Rigips Nikola Hoffmann.

Ředitel divize Rigips Nikola Hoffmann (vpravo) a vedoucí marketingu Martin Sochor připíjejí na zdar konference Dřevostavby v praxiKarel Bulín ze společnosti Dörken měl tradičně poutavou a občas i vtipnou přednášku, tentokrát bylo tématem  provedení a umístění vzduchotěsných vrstev

První blok druhého dne byl zaměřen na podporu prodeje dřevostaveb, a to z několika různých pohledů (práce s komplikovanými klienty, on-line marketing, vymoženosti vizualizačního programu a vychytávky různých softwarových aplikací).

Závěrečný blok pak byl mixem zajímavostí: čištění fasád od řas a plísní, praktické informace týkající se návrhu a pokládky keramických obkladů, vznik a vývoj unikátní dřevěné vzducholodi umístěné na střechách pražské galerie DOX, kritický pohled na práci architektů; přednáška architekta o svém vlastním domě z pohledu akustiky.

Fotografie najdete zde.

tisková zpráva, wd