Veletrhy a výstavy

Blíží se veletrh Dřevostavby 2013

Již 8. ročník tradičního veletrhu Dřevostavby 2013 proběhne 21. až 24. února 2013 na pražském Výstavišti v Holešovicích. Spolu s mezinárodním veletrhem dřevěných staveb, konstrukcí, materiálů a úspor energií se v souběhu uskuteční 8. mezinárodní veletrh moderního vytápění, klimatizace, výroby a distribuce energií Moderní vytápění a 3. oborový veletrh krbů, kamen a designového vytápění Krby a kamna. Ani tentokrát nebudou chybět obory oken, dveří, stínění, podlahových krytin či izolací.
Veletrh Dřevostavby poskytne ucelený přehled o situaci na trhu, seznámí s novinkami či novými trendy, umožní najít informace o konkrétních cenách a produktech. Získáte kontakty na architekty, kvalitní stavební firmy, dodavatele dřeva ve všech podobách, dřevozpracujících strojů, veškerého potřebného nářadí – prostě všeho, co dnes k oboru kvalitních a energeticky nenáročných staveb patří. Veletrh podporuje dřevěné stavby a firmy, které se dřevem pracují. Naprostá většina vystavovatelů předchozích ročníků pokračuje účastí v úspěšné tradici a mnoho kvalitních firem bude mít svou premiéru.
Připraven je bohatý doprovodný program pro odborníky, projektanty, investory, stavebníky a zájemce o moderní dřevostavby. Podílejí se na něm partneři veletrhu, vystavovatelé, nejvýznamnější asociace a skutečné kapacity v oboru. Soustředěn bude opět na jediné místo, do střední haly Průmyslového paláce, Salonu dřevostaveb. Pilířem odborných seminářů a přednášek budou každý den základní témata: architektura a design, konstrukce a funkce, úspory energií a technologie, pořízení dřevostavby a finance.
V rámci doprovodného programu proběhne také vyhlášení výsledků prestižní architektonické soutěže DOMY NA MÍRU, připravované společnostní Haas Fertigbau Chanovice. V porotě zasedli prof. Ing. arch. Eva Jiřičná, CBE; akad. arch. David Vávra, doc. Ing. arch. Petr Suske, CSc., Ing. arch. Josef Smola, doc. Ing. Petr Kuklík, CSc.; Ing. Jitka Beránková, Ph.D., oštěpař Jan Železný a Ing. Petr Zuk.
Znovu se návštěvníci mohou těšit na vyhlášení soutěže Dřevěná stavba roku 2012 vyhlašovatele nadace Dřevo pro život.
Veškeré informace o veletrhu najdete na webovém portálu www.drevostavby.eu.
Vít Nohejl,
hlavní manager projektu DŘEVOSTAVBY 2013