Konference, semináře

Kurz Stavby z přírodních materiálů

Občanské sdružení Baobaby pořádá 19.–21. 9. 2014 v Olešné u Blanska praktický (třídenní) kurz Stavby z přírodních materiálů. Na kurzu se seznámíte s historií přírodního stavitelství, vlastnostmi slaměných domů, konstrukčními systémy i legislativou naší republiky. Poznáte zajímavé realizace u nás i ve světě, dále rostoucí domy, hliněné omítky a další. V praxi si vyzkoušíte, jak se do stěn instalují balíky či jak se dotěsňuje. Také jak se připraví hliněná omítka, bude se omítat a tvořit reliéf.
Lektorem kurzu Viktor Karlík, stavitel a koordinátor o. s. Baobaby. Baobaby je sdružením lidí, kteří spatřují významný potenciál v rozvíjejícím se oboru přírodního stavitelství, který využívá jako hlavní stavební materiály slámu, hlínu a dřevo. Jejich základním principem je propagace a inovace oboru stavby z přírodních materiálů.
Cílem kurzů je poskytnout účastníkům možnost načerpat inspiraci v prostředí podobně smýšlejících lidí, získat praktickou zkušenost s materiály, které jsou šetrné k životnímu prostředí.
Přihlášky můžete posílat na e-mail: stav.baobaby@gmail.com nebo na tel.: 605 371 737.
Více informací o sdružení Baobaby najdete zde.
tisková zpráva, wd