Soutěže

Soutěž Best of Realty 2013 – nominace

Do své další fáze vstoupil již 15. ročník soutěže Best of Realty – Nejlepší z realit. Odborná porota nominovala celkem 39 projektů, které se letos budou v jednotlivých kategoriích ucházet o respektovaný titul. Vyhlášení výsledků a předání ocenění nejlepším proběhne v úterý 5. listopadu na slavnostním večeru v Kongresovém sále České národní banky (bývalá Plodinová burza) v Praze.
Vyhlašovatelem a organizátorem soutěže je Best of Realty, s. r. o. Soutěž se již tradičně koná pod odbornou záštitou Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí, sdružující významné osobnosti české developerské scény a souvisejících oborů. Rozhodujícími kritérii při posuzování kvality přihlášených a následně soutěžících projektů jsou vždy výběr lokality, urbanistické a architektonické řešení, kvalita realizace a úspěšnost na trhu nemovitostí; ocenění se tak může dočkat jen projekt, který oproti ostatním přináší výraznou přidanou hodnotu.
V čele devítičlenné poroty soutěže, považované v tuzemsku za nejprestižnější v oboru, stojí dr. Tomáš Drtina, jednatel společnosti pro výzkum trhu Incoma GfK. Jury se skládá ze zástupců Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN), architektů, bank, developerů, realitních makléřů i koncových uživatelů nemovitostí. K vypsaným základním kategoriím (Rezidenční projekty, Nová administrativní centra, Rekonstruované kanceláře, Obchodní centra, Hotely a Zvláštní cena poroty) přibývá letos sedmá – Skladové a průmyslové areály, v níž se o titul utká celkem pět projektů. Kategorie Rekonstruované kanceláře nebude letos hodnocena. Největší konkurence je – stejně jako v předchozích letech – v kategorii Rezidenční projekty, která má 17 uchazečů o titul.
 
Mezi rezidenčními projekty se mimo utkají jiné Vila Augustus v Praze 10 (developer: JRD), Residence Rivergate (Torino-Praga Invest), Devonská Barrandov v Praze 5 (Devonská Project Development), Rezidenční Park Baarova v Praze 4 (PASSERINVEST GROUP/Rezidenční Park) či I. fáze plzeňského obytného souboru Nová Valcha (V Invest CZ).
Mezi novými administrativními centry soupeří mimo jiné brněnská AZ Tower (developer: AZ TOWER), CPI City Center Olomouc (Olomouc Office) či Florentinum v Praze 1 (Penta Investments).
V kategorii hotelů bude soutěžit například hotel Monínec nedaleko města Sedlec-Prčice (Trigema Development), The Emblem Hotel v Praze 1 (UHI Bohemia) či rekonstrukce a dostavba hotelu Port v Doksech u Máchova jezera (Regata Čechy).
Mezi obchodními centry se o vítězství uchází společenské a obchodní centrum BREDA & WEINSTEIN v Opavě (Mint Investments) či olomoucká Galerie Šantovka (DANDREET/Galerie Šantovka).
V letos nově otevřené kategorii skladových a průmyslových areálů se utkají mimo jiné DCD, PointPark Prague D1 (developer: PointPark Properties), CTPark Hranice – Smiths Medical (CTP Invest) či Faurecia (Panattoni Czech Republic Development).
 
Vedle titulů ve zmíněných pěti kategoriích získá Zvláštní cenu poroty projekt, který se v uplynulém období výjimečným způsobem zasloužil o rozvoj českého realitního trhu či jinak obohatil trh a jeho prostředí. Svou speciální cenu tradičně udělí také Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí.
Stejně jako vloni bude udělena i laická cena – Cena čtenářů. Svůj hlas oblíbenému projektu bez ohledu na kategorii je možné udělit prostřednictvím webové stránky soutěže (www.bestofrealty.cz). V této kategorii je – podobně jako v případě Zvláštní ceny poroty a Ceny ARTN – udělována pouze jedna cena pro vítěze.
Přehled všech soutěžících projektů bude uveřejněn na www.bestofrealty.cz od 9. října 2013.

tisková zpráva