Průmysl a obchod

Chomutov vypsal zakázku na úpravu okolí kulturního střediska

Chomutov vypsal zakázku na druhou etapu revitalizace okolí někdejšího kulturního střediska na sídlišti Zahradní. Odhadované náklady jsou 48,6 miliónu korun. Dokončení největší investice města v letošním roce předpokládá magistrát v listopadu. Vyplývá to z informací zveřejněných na portálu www.e-zakazky.cz.

Ve druhé etapě se má hlavně upravit hlavní ulice Písečná, vzniknout má nové veřejné prostranství na místě zbourané části objektu střediska. Nový prostor dostanou řidiči pro parkování, obyvatelé se dočkají modernizované zastávky MHD a upravené cesty ke škole. Zájemci o zakázku mohou podávat nabídky do 29. června. Zahájení prací je plánováno na srpen.
V rámci první etapy stavaři odstraňovali betonové plochy a upravovali chodníky, včetně chodníku kolem školy. Měnila se také přípojka plynu a dělníci přemístili komunikaci.
Do revitalizace sídlišť město zatím investovalo podle dosavadní mluvčí radnice Šárky Schönové asi 150 miliónů korun. Úprava okolí bývalého kulturního střediska je nejvýznamnější letošní investicí padesátitisícového města.
zpráva ČTK