Konference, semináře

8. Betonářská exkurze: Výstavba nového Trojského mostu v Praze – dokončení

Česká betonářská společnost pořádá dne 16. října 2013 odbornou exkurzi na stavbu nového Trojského mostu v Praze. Sraz účastníků bude v 15 nebo v 15.45 na stanici tramvaje Nádraží Holešovice.
 
Trojský most je součástí tunelového komplexu Blanka na Městském okruhu v Praze. Bude využíván jako sdružený most pozemní komunikace ace městské kolejové dopravy.
Celková délka mostu je 262,1 m, šířka 36 m a výška nosné konstrukce je 34 m nad maximální plavební hladinou Vltavy. Zajímavostí je subtilní konstrukce bez opory v řece a nízká výška nosného oblouku. Hlavní pole je navrženo jako prostě podepřená ocelová oblouková konstrukce (rozpětí 200,4m, vzepětí oblouku 20,0 m) s ocelobetonovým táhlem a předpjatou ocelovou deskou mostovky podporovanou prefabrikovanými příčníky v rastru 4 m zavěšenými na systému síťově uspořádaných tyčových závěsů. Navazující pole na trojské straně je tvořeno prostě podepřenou monolitickou dvourámovou konstrukcí o rozpětí 40,35 m a prefabrikovanými příčníky a monolitickou deskou. Veškeré betony pro Trojský most byly navrženy s cílem splnit požadavky na statické působení konsktrukce a na dosažení dlouhé životnosti.
 
Program
1. Přednáška: Postup výstavby – realizační tám firmy Metrostav, a. s.
2. Exkurze na staveništi.
 
Kapacita je omezena na 40 osob ve skupině. Podrobné informace a přihlášku najdete zde.
mi podle podkladů pořadatele