Průmysl a obchod

Chrudim vybrala vítěze soutěže na modernizaci sokolovny

Město Chrudim pokračuje v přípravách na modernizaci sportovního areálu, který město v roce 2010 bezplatně převzalo od Tělocvičné jednoty Sokol. Radnice už vybrala vítěze veřejné architektonicko-urbanistické soutěže na přestavbu sokolovny. Hodnotilo se 27 návrhů, zvítězili pražští architekti Vojtěch Sosna, Jakub Straka, Jáchym Svoboda a Radek Rothbauer.

„Všechny návrhy chceme v červenci představit veřejnosti, což je povinnou součástí soutěže,“ uvedl starosta Petr Řezníček. Vítězný návrh podle něj optimálně naplňuje potřeby sportovního zařízení. Odděluje takzvanou čistou a špinavou zónu, tedy prostory pro sportování a pro příchod návštěvníků i sportovců, vyřešil nové objekty v přístavbě směrem do Opletalovy ulice, kde budou náhradní cvičební prostory. Počítá také s ubytovacími kapacitami a občerstvením, upraven bude i vstupní prostor. Snížit by se měla rovněž energetická náročnost provozu areálu.
„Trochu může být předmětem diskuse návrh z hlediska architektury, ale je tu prostor k tomu, aby některé části doznaly určitých změn s ohledem na lokalitu. Každý návrh novodobé architektury budí určité rozpaky. Tady to není žádná divočina, nicméně k diskusi to bude,“ dodal starosta.
Náklady na Sportovní centrum Chrudim by neměly přesáhnout 120 miliónů korun bez DPH. Přesnější cenu přinese projektová dokumentace a soutěž na dodavatele stavby.
zpráva ČTK