Průmysl a obchod

Byl otevřen nový úsek silnice mezi Pardubicemi a Hradcem Králové

V pátek otevřeli silničáři nový úsek čtyřproudé silnice mezi Pardubicemi a Hradcem Králové. ČTK to řekla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Nina Ledvinová. Část v délce 3,6 kilometru umožní pohodlnější cestování mezi oběma krajskými městy, uleví se také řidičům jedoucím z Pardubic k Opatovické křižovatce a na dálnici D11.
„Otevíráme další část stavby I/37 Hrobice–Ohrazenice, která bude uvedena do provozu v režimu předčasného užívání stavby,“ řekla Ledvinová. Podle ní se silnice otevře postupně – technici ŘSD posbírají zábrany a poté na novou silnici pustí auta.
Další úsek chtějí silničáři otevřít v květnu roku 2012. To by se měl zprovoznit 650 metrů dlouhý úsek silnice v Ohrazenicích, který vede podél protihlukové stěny. Stavba silnice v celém 6,5 kilometru dlouhém úseku bude stát více než 588 miliónů Kč bez DPH. Projekt dostal podporu z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci Operačního programu Doprava.
Na nově otevřené čtyřproudé silnici bude povolená rychlost 90 km/h. Až bude silnice dostavěna, počítá se s povolenou rychlostí až 110 km/h.
zpráva ČTK