Projekty

Aš dokončí rekonstrukci městského úřadu do konce června

Rekonstrukce městského úřadu v Kamenné ulici v Aši za 30 miliónů korun bude na konci června dokončena. Stavební část je prakticky hotová, úřad se tak mohl vrátit k původním úředním hodinám. Opravu částečně financovala dotace z ROP Severozápad. Informoval o tom ašský mluvčí Milan Vrbata.

„Oprava se týkala celkové modernizace budovy, kde byla vyměněna okna, systém vytápění, dveře, bezbariérový přístup je zajištěn novým výtahem, zprovozněn je částečně také suterén budovy, kde se v rámci projektu vyřešilo pronikání zemní vlhkosti,“ uvedl mluvčí. Opravena byla rovněž střecha, v půdních prostorách vznikly další kancelářské a provozní prostory a k dispozici jsou nová sociální zařízení, dodal. Patra budovy jsou pro lepší orientaci barevně rozlišena.

„Úřad rekonstrukcí získal tři zasedací místnosti, z toho jedna je svou velikostí vhodná například i pro zasedání zastupitelstva,“ doplnil mluvčí.

Opravy začaly loni v březnu a probíhaly za provozu, přestože úřední dny byly značně omezeny. Kvůli rekonstrukci se museli zaměstnanci několikrát stěhovat mezi kancelářemi. Nyní je úřad opět občanům k dispozici pět dní v týdnu.

zpráva ČTK