Informace výrobců, Střechy

Skládané plechové krytiny Lindab – novinky

Po roce jsme opět oslovili významné dodavatele skládaných plechových střešních krytin a požádali je o stručný přehled novinek v jejich portfoliu, aktuální přehled produktů a popis povrchových úprav, kterými své produkty opatřují.

Inovovaná krytina Topline
Hlavní novinka spočívá v zakončení krytiny u okapové hrany, která je nyní vykrojena podle tvaru vln, namísto původního rovného zastřižení. Výhodou je autentický vzhled taškové krytiny a také téměř neznatelný spoj dvou tabulí v ploše krytiny. Dalším výrazným vylepšením je vystřižení rohů krytiny v místech přeložení. Eliminuje se tak vrstvení materiálů především v místě spoje čtyř tabulí. Tím je dosaženo ideálního sesazení krytiny bez nabývání materiálu přeložením.
Další vlastnosti krytiny jako je například tvar a počet vln; barvy nebo povrchové úpravy zůstávají nezměněny. Pro tento druh krytiny je třeba využívat okapový plech FOTP.

Inovovaná krytina Lindab Topline

Krytina Lindab SRP Click s vrstvou Sound Control
Díky vrstvě vrstvou Sound Control se účinně redukují vibrace způsobené větrem a deštěm. Současně vrstva působí také jako antikondenzační opatření. Sound Control je vhodné aplikovat zejména tehdy, pokud se krytina pokládá na latě. Moderní střešní krytina Lindab SRP Click se stojatou drážkou má oproti klasické drážkové střeše velkou výhodu ve své jednoduchosti. Jednoduše se zaklapnou speciálně tvarované drážky a práce je hotova. Krytina se především díky svému hladkému povrchu často používá na místech, kde rostou opadavé stromy či kde je zdroj jiného polétavého znečištění, nebo také v náročných horských oblastech s velkým množstvím sněhu.

Vylepšený okapový kotlík OMV
U kotlíku OMV došlo k prodloužení upínacího klipu v přední části kotlíku a k drobné změně úhlu. Díky tomu se kotlík v průběhu montáže snadněji uchycuje. Celý spoj je navíc mnohem pevnější. V nabídce je také inovované čelo žlabu RG s novým profilem a těsněním EPDM o šířce 20 mm, které zaručuje vysokou pevnost a těsnost spoje. Čelo je univerzální a lze jej osadit na pravou i levou stranu žlabu.

Vylepšený okapový kotlík OMV

Povrchové úpravy krytin Lindab
Classic
– Nejčastěji využívaná povrchová úprava s vynikajícím poměrem ceny a užitné hodnoty. Velmi dobře se hodí nejen pro administrativní budovy, průmyslové objekty, haly a sklady, ale také pro bytové a rodinné domy. Je dostupná v široké škále barev s lesklou nebo matnou strukturou povrchu. Je na ni poskytována záruka 15 let.

Premium – Moderní systém zajišťující vysokou ochranu za příznivou cenu. Vykazuje vysokou odolnost vůči UV záření a znečištěnému ovzduší, poskytuje vynikající ochranu proti korozi. Má vysokou barevnou stabilitu a je dobře odolná vůči mechanickému poškození. Je na ni poskytována záruka 20 let.

Elite – Díky svému unikátnímu složení dosahuje povrchová úprava Elite s jemně strukturovaným povrchem vynikajících výsledků ve všech důležitých parametrech. Její využití je velmi široké: od profilovaných přes drážkované střešní krytiny až po trapézové plechy a okapový systém. Z uvedených povrchových úprav poskytuje nejlepší ochranu proti korozi a odolnost proti mechanickému poškození, vykazuje nejvyšší barevnou stabilitu. Je na ni poskytována záruka 30 let.

Skládané střešní krytiny Lindab

podle podkladů společnosti Lindab