Soutěže

Byl vyhlášen 7. ročník Soutěže o nejlepší projekt pro studenty středních průmyslových škol stavebních

Soutěž vyhlašuje společnost Wienerberger cihlářský průmysl pro studenty 3. a 4. ročníků. Studenti 3. ročníků soutěží v kategorii Projekt rodinného domu, studenti 4. ročníků v kategorii Projekt občanské stavby, do které spadají i projekty bytových domů. Termín přihlášení pro čtvrťáky je do 15. 4. 2016, pro třeťáky do 20. 5. 2016.

Soutěž je neanonymní a dvoukolová. První, školní kolo probíhá na každé přihlášené škole samostatně a oceněny jsou vždy tři práce v každé soutěžní kategorii. Projekty oceněné ve školním kole postupují automaticky do kola druhého, celostátního. Ve druhém kole se hodnocením soutěžních prací zabývá odborná porota složená ze zástupců společnosti Wienerberger, odborníků v oboru a mediálních partnerů soutěže. Odměněny jsou vždy tři projekty v každé soutěžní kategorii.

Vítězný návrh Martiny Vybíralové ze 3. ročníku (2014/15)Vítězný návrh Petry Vojkůvkové ze 4. ročníku (2014/15)

Ocenění studenti získávají zajímavé finanční odměny. Na odměnu se mohou těšit také školy a odborní pedagogové oceněných studentů. V 1. kole získají studenti umístění v rámci své školy na 1. místě 1500 Kč, na 2. místě 1000 Kč a na 3. místě 500 Kč. Ve 2. kole obdrží studenti za 1. místo 10 000 Kč, za 2. místo 5000 Kč a za 3. místo 3000 Kč. Odměněny budou opět také školy oceněných studentů – každá škola získá finanční odměnu a 30 vstupenek na mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH 2016 nebo na jiný veletrh s podobným zaměřením.

Seznam nejčastějších chyb minulých soutěžních prací je ZDE,
Podrobná pravidla soutěže ZDE,
Formulář přihlášky ZDE.

Přihlášky musí být označeny heslem „Soutěž o nejlepší projekt pro studenty SPŠS“ a zaslány do výše uvedených termínů do sekretariátu soutěže na e-mail: soutez_skoly@porotherm.cz. Stejné termíny platí i pro odevzdání soutěžních prací – ty studenti odevzdají osobě určené vedením školy, která jejich převzetí písemně potvrdí.

Vzhledem k omezenému počtu studentů a škol, které je možné do soutěže zaregistrovat, je doporučeno podat přihlášku co nejdříve.

Pozn.: Zpracování vizualizace zůstává povinné pro studenty 4. ročníků, pro studenty 3. ročníků je vizualizace nadále dobrovolnou, nicméně doporučenou součástí projektu.

Vše o soutěži na jednom místě najdete na www.porotherm.cz/soutez_skoly. Výsledky posledního ročníku jsou zde.

tisková zpráva, wd