Aktuality

Stavební skupina HSF System staví ve Slovinsku v největší průmyslové zóně mimo hlavní město

Mezinárodní stavební skupina HSF System je generálním dodavatelem výstavby prvního objektu v nově vznikajícím logistickém areálu LOGspot Logatec ve Slovinsku. První skladová hala bude mít 26 000 m2. Otevření je plánováno na druhé čtvrtletí 2025. Developerem logistického parku je slovenská společnost Atrios. Projekt LOGspot Logatec představuje významný milník v rozvoji slovinského logistického sektoru.

HSF System jako generální dodavatel výstavby moderního logistického parku LOGspot Logatec má zkušenosti s dodávkami skladových hal z Česka, Slovenska, Německa nebo Rakouska. „Pro stavební skupinu HSF System je to první projekt ve Slovinsku, který bude rovnou prvním logistickým objektem ve Slovinsku s certifikátem BREEAM „Very Good“,“ říká Tomáš Kosa, ředitel stavební skupiny HSF System, a dodává: „Projekt představuje skvělou příležitost pro expanzi logistických kapacit ve Slovinsku, a jsme rádi, že můžeme přispět svými odbornými znalostmi k jeho realizaci.“

Nový logistický park LOGspot Logatec se nachází přibližně 25 km od Lublaně a 75 km od přístavu Koper. První hala logistického parku, která bude uvedena do provozu ve druhém čtvrtletí roku 2025, nabídne skladovou plochu o rozloze 26 000 m². Díky instalované střešní fotovoltaické elektrárně a inovativnímu systému výměny vzduchu pro vytápění a chlazení, bude nezávislá na zemním plynu. Součástí parku budou také nabíjecí stanice pro elektromobily.

„Značka LOGspot, pod kterou vyvíjíme moderní logistická centra, představuje závazek vytvářet pro naše klienty v regionu střední a východní Evropy (CEE) a jihovýchodní Evropy (SEE) udržitelné objekty třídy A. Uživateli v dokončených zařízeních jsou především společnosti z oblasti logistiky, maloobchodu, automobilového průmyslu a rychloobrátkového zboží,“ popisuje Michal Bubán, Managing Partner společnosti Atrios.

Tento projekt je klíčovým krokem k rozvoji největší průmyslové zóny ve Slovinsku mimo hlavní město, kterou podporuje obec Logatec s cílem propojit dvě stávající průmyslové oblasti. LOGspot Logatec bude díky přímému napojení na dálnici A1, aniž by musel procházet obytnými zónami, poskytovat moderní logistické zařízení splňující mezinárodní standardy a požadavky ESG.

Prvním nájemcem objektu bude společnost Milšped Slovenia, která se specializuje na komplexní logistická řešení pro slovinský FMCG sektor, export, automobilový průmysl a obchod.

Přidejte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*