Stavební technika

Chytré řešení pro bednění stropů

Stropní bednění SKYDECK nasazené na stavbě

Rychlé a jednoduché bednění se systémem SKYDECK

PERI SKYDECK je panelové stropní bednění s lehkými hliníkovými systémovými díly včetně pláště bednění pro zhotovení stropních desek do tloušťky 109 cm. Může být nasazeno od bytové až po průmyslovou výstavbu. S rozsáhlým příslušenstvím je toto stropní bednění vhodné také pro projekty s vysokými standardy bezpečnosti.

Hlavní díly systému SKYDECK:

Ozubená lišta podélného nosníku zajišťuje panel proti posunu v podélném i příčném směru

SKYDECK znamená snadnou práci bez velké námahy a tím rychlé a bezpečné bednění se systematickým postupem montáže. Promyšlená konstrukce s padací hlavou umožňuje časné od­ bednění a snižuje množství potřebného mate­riálu. Potřeba malého množství stojek usnadňuje pohyb pod stropním bedněním a snadné pře­ misťování materiálu.

V paletě je možno přepravovat 48 panelů SKYDECK uložených na sebe, odpovídá to ploše 54 m2

Součásti systému SKYDECK
Panely SKYDECK
Díly jsou z hliníku, a proto jsou velmi lehké. Žádný díl neváží víc než 15 kg. V důsledku malé hmot­nosti jednotlivých systémových dílů je práce s ním jednoduchá a nevyžaduje větší námahu. Panely SKYDECK jsou vhodné pro ruční manipulaci. Roz­měry největšího panelu činí 150 × 75 × 12 cm. Průjezd staveništěm mezi řadami stojek i dveřními otvory je s nimi velmi snadný.
Padací hlava
Při použití padací hlavy lze odbednit již následu­jící den (v závislosti na tloušťce stropu a pevnosti betonu). Pro průběh stavby je tento fakt velmi významný: znamená menší zásoby bednicího materiálu, protože nosníky i panely jsou ihned uvolněny pro přípravu dalšího záběru. Odbednění po velmi krátké době znamená také menší námahu při odbedňování a snadnější čištění, neboť panely se od betonu mnohem lépe odlepují. Díky principu padací hlavy můžete být flexibilnější. Možnost časného odbednění můžete využít např. za špatného počasí, nebo pokud máte nevyužité pracovníky.
Podélné nosníky
Při použití podélného nosníku je zapotřebí pouze jedna stojka na plochu stropu 3,45 m2. Tím vzniká volný prostor pro uložení stavebního materiálu či transport bednicího materiálu mezi stojkami. Práškově lakované podélné nosníky SKYDECK a umělohmotné ozubené lišty jsou konstruovány tak, aby byly náklady na jejich čištění minimální. Vně vytočené ozubení lišt „zachycuje“ panely, které zapadnou mezi zuby, a jsou tak zajištěny proti posunutí. Právě při pokládání nabízí SKYDECK velmi vysoký stupeň bezpečnosti práce. Chybné uložení je zcela vyloučeno. I neproškolený personál se s postupem prací se systémem SKYDECK seznámí velmi rychle.

SKYDECK nabízí jednoduchý systematický montážní postup a velkou bezpečnost
Lávka SKYDECK zajišťuje okraje stropní desky a umožňuje bezpečnou práci
Stropní bednění SKYDECK nasazené na stavbě

Hlavní výhody systému SKYDECK
Snadná manipulace vzhledem k malému množství systémových dílů.
Rychlost s možností časného odbednění.
Flexibilita díky možnosti ukládání panelů různými směry.
Bezpečnost při použití systémových dílů a systémového zajištění pracovníků na bednění.
Hospodárnost vzhledem k úspoře času a pracovních sil při nasazení lehkých panelů.

Více o SKYDECK

www.peri.cz

Publikováno v časopise Materiály pro stavbu 5/2024

Přidejte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*