Materiály

Interiérová skla IZOS

Digitální tisk IZOS umožňuje potisknout skleněnou příčku libovolným vzorem

Ornamentní a čirá bezpečnostní skla představují nejen estetické, ale i praktické prvky, schopné kompletně proměnit jakýkoli interiér. Tyto skleněné komponenty nabízejí nejen vizuální atraktivitu, ale také funkčnost v podobě stěn propouštějících světlo a zajišťujících soukromí. Sklo HELUZ IZOS bude skvěle fungovat nejen jako transparentní příčka, ale i jako praktický a elegantní obklad koupelny nebo kuchyňské linky či jako nezaměnitelný kus solitérního nábytku.

Řadu skel IZOS Indoor tvoří jednoduchá skla Float upravená tvrzením, vrstvením nebo tepelným zpevněním. Tato řada je určena pro řešení veškerých skleněných ploch uvnitř domu i okolo něj. Dále jsou vhodná pro výrobu skleněných dveří, posuvných stěn, skleněných příček a zábradlí. V nabídce nechybí ani vysoce odolné sklo určené pro pochozí plochy jako skleněné schody či skleněná patra. Skla IZOS splňují nejnáročnější požadavky na bezpečnost a kvalitu zpracování.

Například laminované kalené sklo s tepelným vytvrzením může fungovat jako transparentní zábradlí, které nenaruší architektonické vyznění stavby. bezpečnostní sklo může fungovat i jako stupnice elegantního interiérového schodiště, případně jako luxusní podlaha. Protiskluznost je zajištěna strukturovaným povrchem skla.

Využití skla IZOS v koupelně

S širokou škálou vzorů a velikostí se stávají tato skla ideální volbou pro mnoho prostor, ať už v rodinných domech nebo bytech. Skleněnou příčku je možné digitálně potisknout libovolným vzorem dle vaší fantazie nebo se můžete inspirovat z knihovny dekorů IZOS Design a objednat si konkrétní dekor.

HELUZ IZOS, přední český výrobce izolačních skel, nabízí řešení ve všech rozměrech – od standardních velikostí až po impozantní skleněné stěny s rozměry do 5000 × 3000 mm. Tyto velkoformátové prvky mohou posunout prostor k pocitu vzdušnosti a otevřenosti, a to bez ohledu na jejich použití jako dělicí příčky či posuvné dveře. Kromě estetiky se tyto skleněné prvky mohou pyšnit i vysokou úrovní zpracování – od broušení a leštění přes kalení, v některých případech je možná i laminace.

Dalším zajímavým prvkem jsou ornamentní skla IZOS, která rovněž nabízejí širokou paletu využití, od výplní dveří přes koupelnové zástěny až po nábytková dvířka. S jejich pomocí lze zajistit soukromí bez ztráty světla a současně oživit prostor jedinečným vzorem, který sám o sobě působí jako dekorativní prvek. Ornamentní skla jsou k dispozici v různých tloušťkách, ať už jsou to klasické 4 mm, nebo ve verzi 6 mm Drátosklo.

Skla dodávaná společností HELUZ IZOS jsou připravena k širokému využití interiérového i exteriérového designu. Díky profesionálnímu výrobnímu zázemí je společnost HELUZ IZOS schopna upravit skla na CNC stroji do různého tvaru, vyfrézovat otvory či komplikované výřezy pro panty atd. Zvládne ale i takový detail, jakým je například řešení průlezu pro kočku v izolačním skle. Fantazii se meze nekladou.

Typy skel IZOS INDOOR
●  Floatová opracovaná skla
●  Bezpečnostní vrstvená skla
●  Bezpečnostní vrstvená skla s protihlukovou izolací
●  Bezpečnostní tepelně tvrzená skla
●  Tepelně zpevněná skla
●  Vrstvená skla z tepelně tvrzených či tepelně zpevněných skel
Kde použít
●  Nábytek
●  Pochozí plochy
●  Příčky

Bezpečnostní sklo může fungovat jako stupnice interiérového schodiště
Nabídka ornamentních skel IZOS

Ornamentní skla
Skla v tloušťkách od 4 do 10 mm mohou mít pravidelnou jemnou strukturu nebo geometrický motiv či florální motiv. Průsvitnost skla zajišťuje dostatek prosvětlení v interiéru, ale zároveň kýžené soukromí díky snížené průhlednosti.
Katalog ornamentních skel ZDE.

IZOS Drátosklo
Ornamentí sklo IZOS Flutes
Sytost barev digitálního tisku IZOS Design

Digitální potisk IZOS Design
Metodou digitálního tisku je možné vyrobit designová skla s libovolnými motivy i barvami, od jednoduchých vzorů až po celoplošný potisk dle oblíbené fotografie. To vše při zachování prostupu světla. Keramická barva je nanesena na skleněnou tabuli, po následném sušení a vizuální kontrole je pak v kalicí peci při rovnoměrném ohřátí na teplotu okolo 620 °C zapečená trvale na povrch skleněné tabule. společnost HELUZ IZOS zajistí digitální potisk skla o rozměru až 2400 × 4100 mm na sklo tloušťky 4–19 mm. Rozlišení tisku je až 1440 DPI.
Knihovna digitálně potištěných skel IZOS Design ZDE.

Výběr z knihovny IZOS Design

Podle podkladů společnosti HELUZ IZOS
www.izos.cz

Publikováno v časopise Materiály pro stavbu 3/2024