Aktuality

HSF System: Úspěšná obhajoba ocenění Best Managed Companies

Stavební společnost HSF System, která je součástí holdingu PURPOSIA Group, získala podruhé za sebou titul Nejlépe řízená firma Česka a zařadila se mezi 29 oceněných tuzemských firem za rok 2024. Kvalitu řízení soukromých společností v České republice ocenila již popáté společnost Deloitte. 

Ocenění Best Managed Companies provádí objektivní a detailní srovnání s nejlepšími firmami na českém trhu ve čtyřech oblastech zahrnujících strategické směřování, produktivitu a inovace, firemní kulturu, strukturu řízení a finanční výkonnost. „Na investice do zvyšování kvality řízení firmy zohledňující ESG a udržitelnost se v posledních letech zaměřujeme a velmi nás těší, že se to již podruhé odrazilo také v zisku tohoto významného podnikatelského ocenění,“ říká Tomáš Kosa, ředitel a místopředseda představenstva mezinárodní stavební skupiny HSF System. Spolehlivá globální metodika společnosti Deloitte hodnotí přední soukromé společnosti a jejich manažerské týmy od roku 1993 a v současné době ocenění Best Managed uděluje ve více než 46 zemích včetně České republiky.

Stavební společnost HSF System se aktivně zaměřuje na udržitelnou výstavbu včetně následného provozu stavby v rámci životního cyklu. Úspěšné realizace zelených staveb potvrzují certifikace dodávaných staveb jako jsou BREEAM nebo DGNB. V rámci ESG reportingu podle mezinárodního standardu GHG Protokol meziročně poklesla celková uhlíková stopa společnosti za rok 2022 o 8,2 %. Na základě dekarbonizační strategie HSF System uvádí do provozu také vlastní zelená řešení jako například instalaci fotovoltaické elektrárny na střeše svého sídla v Ostravě, kde také v současnosti probíhá zkušební provoz nabíječky pro elektrické automobily. 

Plnění hodnotících kritérií ze sociální oblasti rovněž reflektoval opakovaný zisk Ceny hejtmana Moravskoslezského kraje za aktivity v oblasti společenské odpovědnosti a absolutní vítězství v Národní ceně České republiky za společenskou odpovědnost a udržitelný rozvoj. „Prestižní titul Nejlépe řízená firma Česka jen stvrdil, že jsme aktivní nejen v environmentálních a sociálních ESG kritériích, ale že máme správně nastavený i třetí hlavní pilíř, a to způsob řízení firmy,“ shrnuje Tomáš Hess, obchodní ředitel a člen představenstva mezinárodní stavební skupiny HSF System.

Společnost HSF System je součástí mezinárodní stavební skupiny HSF System patřící do holdingu PURPOSIA Group. 

Tisková zpráva HSF System