Materiály

Renovace koupelny zcela bez bourání!

Už vás nebaví neustále zašlé spáry v dlažbě a obkladech? Vaše koupelna nutně potřebuje změnu, ale nemáte dost odvahy na bourání a s tím spojený prach a hluk? Nechcete se během rekonstrukce na týden vzdát koupelny? Nevíte si rady s výběrem z aktuální nabídky obkladů a dlažby? Pokud jste na některou z těchto otázek odpověděli ano, pak pro vás máme řešení! Vyzkoušejte inovativní způsob rekonstrukce koupelny, toalety nebo sprchového koutu s použitím profesionálních dekorativních a vodotěsných hmot HYDROSOL Decor.

Na stěny se aplikuje hmota HYDROSOL Decor base a na podlahy HYDROSOL Decor floor. Obě lze tónovat do stovek barevných odstínů a podle zvolené techniky aplikace umožňují vytvoření řady vizuálně zajímavých a lákavých 3D efektů, které s obkladem ani dlažbou nedokážete vytvořit. Obě se také dají kdykoliv v budoucnu obnovit nebo upravit novou hydroizolační vrstvou v novém odstínu či designu. Podlahová hmota HYDROSOL Decor floor je navíc extrémně mechanicky odolná a současně trvale pružná. Rovněž plně vyhovuje normě protiskluznosti ve třídě R10 podle DIN 51 130:2014-02.

Při použití speciálního adhezního můstku lze systém HYDROSOL Decor aplikovat přímo na starý obklad nebo dlažbu. Absence bourání znatelně urychlí každou rekonstrukci. U novostaveb systém HYDROSOL Decor šetří drahocenný prostor, protože stěny nenaberou z každé strany tloušťku obkladu a lepidla. Obě hmoty plní rovnou i funkci hydroizolace, nemusíte se tedy bát, že skrze ně bude zatékat, jako u starých obkladů. V rámci jednoho dilatačního celku se mohou realizovat zcela jednolitě, bez jediné spáry, a to včetně absence pružných spojů podlahové plochy s okolními stěnami. Vyhoví proto nejenom nejvyšším požadavkům na hygienu, ale ušetří i mnoho času při běžné údržbě. Na čistění a dezinfekci spár u systému HYDROSOL Decor můžete zapomenout stejně jako na rohy vyplněné silikonem.

Samotná aplikace hydroizolačního systému HYDROSOL Decor je časově nenáročná a finančně vychází výhodněji než při klasickém obkládání. Luxusní finální vzhled, snadná údržba a dlouhodobá životnost jsou k nezaplacení. V případě, že ve vaší koupelně chybí hydroizolace, je vhodné ji před aplikací systému HYDROSOL Decor doplnit pomocí disperzní vodotěsné hmoty HYDROSOL Express 1K a systémových hydroizolačních elementů – těsnící pásky, rohových prvků a prostupových manžet. Tak vznikne vodě zcela nepropustná a dlouhodobě odolná ochrana stavební konstrukce.

www.jub.cz