Soutěže

Blíží se termín uzávěrky přihlášek do soutěže ČDS&T 2014

Čtvrtek 30. dubna 2015 je posledním dnem, kdy mohou zájemci o prezentaci ve 12. ročníku tradiční celostátní soutěže Česká dopravní stavba/dopravní technologie/výrazná inovace v dopravě 2014 podat své přihlášky. Spolu s předepsanou dokumentací je lze předat osobně v sídle organizátora, společnosti TOP EXPO CZ, Jana Masaryka 28, 120 00 Praha 2, nebo poslat poštou. Zde je rozhodujícím kritériem datum poštovního razítka.

Soutěžní podmínky a přihlášku najdete ZDE.

Dvanáctý ročník soutěže byl vyhlášen ministrem dopravy 16. 6. 2014. Vypisovatelem je Ministerstvo dopravy ČR, soutěž podporují Státní fond dopravní infrastruktury, Ředitelství silnic a dálnic ČR, Ředitelství vodních cest ČR a Správa železniční dopravní cesty. Tradičním cílem je profesionální prezentace oborů české dopravní stavitelství a inženýrské profese nejen laické i odborné veřejnosti, ale také české a evropské politické reprezentaci. Do soutěže mohou být přihlášeny dopravní stavby, úseky dopravních staveb, samostatné stavební objekty, technologie a inovace, které se v této soutěži se dosud neprezentovaly a byly zkolaudovány nebo uvedeny do provozu na území ČR od 1. 1. 2008 do 31. 12. 2014.

Stavby, technologie a inovace přihlášené do soutěže posuzuje odborná porota jmenovaná na návrh odborných garantů soutěže. V případě, že některá z kategorií bude obeslána méně než 5 přihláškami, má porota právo přesunout tyto přihlášky do nejbližší příbuzné kategorie soutěže a titul v kategorii nevyhlásit.

Galavečer s vyhlášením vítězů 12. ročníku se koná 16. 6. 2015 v Betlémské kapli v Praze za účasti cca 450 osobností oboru a zástupců oborových médií.

tisková zpráva