Zajímavá stavba

Moderní novostavba Rezidence Bolevecká s mnoha typy plochých střech

V Plzni byl dokončen zajímavě řešený nízkoenergetický projekt – Rezidence Bolevecká. Komplex různě vysokých budov využívá v maximální míře střešní plochy k relaxačním účelům svých obyvatel. Na těchto střechách jsou použity hydroizolační materiály značky BMI Icopal.

Střešní plášť jednotlivých částí komplexu má různé využití i skladbu. Některé části jsou pokryty vegetací, jiné jsou přitížené říčním kamenivem. Na všech typech střech byla použita hydroizolační fólie Cosmofin GG plus od značky BMI Icopal.

Univerzální střešní hydroizolační fólie
Fólie Cosmofin GG plus je střešní fólie na bázi polyvinylchloridu (PVC) vyztužená kombinovanou skleněnou nosnou vložkou, která je vyráběna špičkovou výrobní technologií obou-stranného extruzního nanášení. Fólie je určena k provádění jednovrstvých hydroizolací stabilizovaných mechanickým kotvením či přitížením. Neposledním přínosem této fólie je její komplexní sortiment vhodného příslušenství a možnost její aplikace na všechny tvary střech.

Výhody vegetačních střech
Dalším důvodem pro použití fólie Cosmofin GG plus na střechách Rezidence Bolevecká je její odolnost proti prorůstání kořenů. Vznikly zde jak extenzivní, tak i obyvatelům přístupné intenzivní zelené střechy. Rezidentům přinášejí benefit nejen ve formě příjemného estetického oživení, ale především v možnosti využití tohoto prostoru pro relaxaci. Vegetační střechy mají mnohem více výhod: od zpomalení odtoku srážkové vody, ochrany hydroizolační vrstvy před vysokými teplotami a UV zářením, vylepšení tepelně-technických vlastností střešního pláště, snížení energetické náročnosti budovy až po zvýšení kvality životního prostředí.

Zakrytí fólie říčním kamenivem
Nejvýše položené střechy Rezidence Bolevecká jsou kryty říčním kamenivem. Jedná se o jednoduché a funkční řešení. Násyp z praného říčního kameniva chrání fólii vůči UV a slunečnímu záření. Dále zvyšuje odolnost střešního pláště vůči požáru po povrchu střešního pláště. Aby se zabránilo poškození fólie kamenivem, je potřeba zvolit vhodnou separační vrstvu. Fólie Cosmofin GG plus dokazuje, že se jedná o univerzální hydroizolační materiál. Ve spojení s technickým servisem od společnosti BMI, divize plochých střech a hydroizolací, se stává ideálním řešením pro realizaci všech typů plochých střech.

Více informací na icopal.cz a bmigroup.com/cz.

Zdroj: BMI ICOPAL