Soutěže

Stříbrná Známka kvality pro StoColor Dryonic

Fasádní barva StoColor Dryonic získala prestižní ocenění stříbrná Známka kvality: výrobek – technologie pro stavitelství a architekturu 2015 za podstatnou inovaci v řadě posuzovaných kritérií. Odbornou porotu, sestavenou z řad nezávislých zástupců oborových institucí, zaujala inovativní technologie Dryonic se schopností bleskového odvodu vody z povrchu fasády.

Ing. Pavel Toman, technický ředitel společnosti Sto, přebírá známku kvality 2015 pro StoColor Dryonic během konference BIM 2015Porota ocenila účinnost technologie jako aktivní prevenci proti růstu řas a plísní na fasádě. Zároveň díky absenci biocidního ochranného filmu i její šetrnost k životnímu prostředí.

Fasádní barva StoColor Dryonic díky svému mikrostrukturovanému povrchu cíleně odvádí dešťovou a především zkondenzovanou vodu. Zajistí, že ranní rosa nebo déšť stečou z fasády v rekordním čase a fasáda pak uschne podstatně rychleji. Barva je aplikovatelná na všechny běžné stavební podklady, samozřejmostí je velká rozmanitost barevných odstínů.

Celkové výsledky soutěže najdete zde.

tisková zpráva, wd