Komerční prezentace

Mezi moderní stavební materiály patří i dřevo

(Komerční prezentace) Dřevo patří mezi materiály, které provázejí lidstvo po celou jeho existenci. Není to jen jeho příjemný charakter přírodního materiálu, ale především dobré fyzikální vlastnosti, snadné zpracování a také obnovitelný charakter, které z něj dělají výhodný stavební materiál.

Historie zpracování dřeva ve stavebnictví mnohokrát potvrdila jeho kvality. Dřevo o různých tvrdostech bylo a je využíváno pro stavbu roubených domů, horských chat, ale i lodí a dalších objektů. V Čechách se domy ze dřeva v masivním měřítku stavěly až do poloviny 19. století. Důkazem, že takové domy byly trvanlivé, jsou roubené stavby, které nyní často slouží jako skanzeny. Za zmínku stojí říct, že při využívání moderního lesnictví, kdy jsou lesy pravidelně omlazovány, můžeme dřevo považovat za plně obnovitelný zdroj. Každý člověk tak má k dispozici skoro 1 m³ dorůstajícího dřeva ročně.

Mezi moderní stavební materiály patří i dřevoMezi moderní stavební materiály patří i dřevo

V posledních desetiletích se stavby ze dřeva zase hlásí o slovo. Moderní technologické postupy dokážou surové dřevo zpracovat tak, že neprodukuje téměř žádný odpadový materiál. Odřezky a třísky jsou zpracovány do OSB a překližkových desek, které mohou být dále využity na stavbách. Toho využívají i moderní montované dřevostavby, které mají nosnou konstrukci zhotovenou z cinkovaných KVH profilů, pobitých krycími OSB deskami a izolací. Montované domy ze dřeva jsou výhodné i pro svou nízkou cenu a rychlost výstavby. 

Mezi moderní stavební materiály patří i dřevo

Projekty rodinných domů, zhotovených z prefabrikovaných konstrukcí, se zabývá i společnost HK-Dřestav. V její nabídce nalezneme jak klasické rodinné domy, tak i moderní bungalovy nebo nízkoenergetické domy. Rodinné domy je možné přizpůsobit na klíč, přesně dle požadavků koncového klienta. Montované domy ze dřeva jsou energeticky úsporné a dobře se v nich bydlí, protože dřevo je materiál, který neustále dýchá a dobře vyrovnává relativní vlhkost vzduchu. 
podklady společnosti HK-Dřestav