Informace výrobců, Výplně otvorů

Nová generace střešních oken VELUX

Jak přinést do podkroví ještě více denního světla a zároveň zajistit menší energetické výdaje – a to vše v elegantním promyšleném designu? Společnost VELUX na tyto otázky odpovídá Novou generací střešních oken. Je navržena tak, aby splnila představy všech uživatelů a zároveň vyšla vstříc všem rodinným rozpočtům. Nová generace nabízí střešní okna, která jsou moderní, elegantní a hodí se do každé podkrovní místnosti.

Díky novému designu je plocha zasklení střešního okna větší až o 10 %, do podkroví se tak dostane ještě více denního světla. V topné sezoně získáte s větší prosklenou plochou více tepla díky pasivním solárním ziskům. Spolu s novým systémem izolace VELUX ThermoTechnologyTM tak okna napomohou k nižší spotřebě energie. Vylepšený design ovládacích prvků Nové generace zpříjemní každodenní používání střešních oken k maximálnímu pohodlí všech uživatelů.

Vysoce účinný systém izolace VELUX ThermoTechnology je u bezúdržbových oken tvořen dřevěným jádrem z tepelně upraveného dřeva (Thermal Modified Timber), čímž je zajištěna lepší izolační schopnost střešního oknaIzolace VELUX ThermoTechnology využívá v konstrukci střešního okna vysoce kvalitní izolační materiál s přídavkem grafitu, který chrání interiér před chladem a udržuje teplo uvnitř domu

Lepší okna než kdy dříve za srovnatelnou cenu
„Vyrobit dobré a drahé okno není zas tak těžké. Nabídnout však zákazníkovi kvalitní střešní okno za rozumnou cenu, to už je výzva! My se jí postavili čelem, a proto přicházíme s novou širokou nabídkou výrobků VELUX, aby si mohl vybrat opravdu každý,“ uvádí Jaroslava Gregorová ze společnosti VELUX Česká republika.

VELUX přináší novinky v ucelené nabídce tří výrobkových řad: Standard, Standard Plus a Premium. Nová generace přináší okna vysoké kvality za cenu srovnatelnou s předešlou generací.
Prosklená plocha nové generace střešních oken VELUX je větší až o 10 %. Do interiéru tak dostanete více světla při stejných rozměrech oken.VELUX nově nabízí i kyvná střešní okna, která lze ovládat klikou ve spodní části okna. Jsou vhodná tam, kde je nutné okno umístit výše, např. kvůli vyšší nadezdívce.

Řada Standard
Střešní okna v řadě Standard nabízejí výbornou kvalitu za velmi dobrou cenu. V nabídce jsou jak střešní okna s horním, tak spodním ovládáním, oba typy oken v novém designu. V případě horního ovládání má ovládací madlo v sobě integrovaný ventilační systém, který umožní větrání i při zavřeném okně. Díky filtru se dovnitř navíc nedostane žádný prach ani hmyz. Výhodou střešních oken s horním ovládáním je možnost umístění nábytku pod střešní okno, aniž by bylo omezeno otevírání a zavírání, dále také velmi dobrý výhled ven, ať stojíte nebo sedíte.

V případě, že zákazník potřebuje nebo chce umístit střešní okno výše (např. kvůli vyšší nadezdívce), může si vybrat i střešní okno se spodním ovládáním – zinkovou spodní klikou. Díky dvoustupňovému ventilačnímu systému, který je umístěn v horní části okenního rámu, se může větrat i při zavřeném okně. Oba typy oken jsou vybaveny pro tyto případy vestavěným filtrem proti prachu a hmyzu.
Nová zinková klika na spodní straně okna slouží k snadnému a pohodlnému otevírání a zavírání výše osazeného oknaDřevěná střešní okna VELUX se spodním ovládáním řady Standard a Standard Plus mají dvoustupňový systém ventilace

Více benefitů s řadou Standard Plus
Střešní okna v řadě Standard Plus nabízejí kromě horního či spodního otevírání jako u předchozí řady mnoho dalších výhod. Systém izolace VELUX ThermoTechnology™ vytváří spolu se speciálním těsněním účinný štít proti větru a chladu. Dřevěné střešní okno má v konstrukci pěnový expandovaný polystyrenu (EPS), který díky své odlehčené struktuře výborně izoluje. Spolu s novým těsněním mezi oknem a rámem se zlepšuje vzduchotěsnost okna – součinitel prostupu tepla Uw je u standardního zasklení dvojsklem snížený oproti předchozí generaci z hodnoty 1,4 na 1,3. Okna jsou vybavena bezpečným lepeným sklem, které se při silném nárazu a prasknutí z rámu nevysype ani nevypadne. Tento způsob zasklení tak kromě vyšší bezpečnosti zajistí i lepší zvukovou izolaci.

Střešní okna s horním ovládáním jsou v této řadě dostupná i v bílé bezúdržbové variantě. Ta kombinuje vodotěsnou polyuretanovou vrstvu a jádro z tepelně upraveného dřeva TMT (Thermal modified timber). To je při výrobě zahříváno na 175 °C, aby tak vlhkost ve dřevě byla nahrazena vzduchem, který je mnohem efektivnějším izolantem. Kromě snížení tepelných ztrát je takto upravené dřevo mnohem méně náchylné k houbovým chorobám. Okna jsou proto velmi vhodná do místností s vyšší vlhkostí, jako jsou kuchyně či koupelny.

Prémiová řada pro náročné
Střešní okna řady Premium nabízejí nejvyšší možnou kvalitu pro náročné zákazníky a oproti řadě Standard Plus i několik vylepšení navíc – například vnější samočisticí vrstvu či vrstvu proti rosení venkovního skla nebo panoramatický výhled a dvojí možnost ovládání Záleží na potřebách zákazníka a jeho volbě. Střešní okna této řady jsou nabízena v bílém bezúdržbovém provedení.
Horní ovládací madlo s integrovanou ventilací pro řady Standard a Standard PlusHorní ovládací madlo s integrovanou ventilací v řadě Premium

Pro zákazníky vyžadující maximální pohodlí nabízí VELUX i střešní okna VELUX INTEGRA® s dálkovým ovládáním. Jejich součástí je zcela nový chytrý dotykový ovladač, pomocí něhož můžete ovládat jak okno, tak i jeho příslušenství – rolety a žaluzie VELUX – ať jste kdekoli v domě. Dešťový senzor zajistí automatické zavření okna v případě deště. K dispozici je varianta na elektrický či solární pohon.

 Nová generace střešních oken VELUX – přehled inovací

Více denního světla

Prosklená plocha až o 10 % větší

Více denního světla u stejné velikosti střešního okna v porovnání s předchozí generací

Větší solární zisky střešních oken v topné sezoně

Více pohodlí

Vylepšené ovládání (ergonomické horní madlo či nová spodní klika u výrobků Standard, Standard Plus)

Integrovaný systém ventilace s filtrem proti prachu a hmyzu

Subtilnější rám a křídlo

Atraktivnější a praktičtější vnější vzhled (užší horní oplechování, zakulacené rohy vnějšího oplechování)

Méně energie

Nový systém izolace VELUX ThermoTechnologyTM

Solární zisky v topné sezoně díky větší prosklené ploše

Snížený součinitel prostupu tepla Uw zajistí úspory energie

Možnost zapuštěné montáže do střechy, která snižuje tepelné ztráty a vypadá elegantněji

 Více informací najdete na www.velux.cz.

 podle podkladů společnosti VELUX ČR