Projekty

Začala stavba nové administrativní budovy DOCK 02

Developerská skupina CRESTYL zahájila v prosinci stavbu nové administrativní budovy DOCK 02, která je součástí čtvrti DOCK vyrůstající kolem dvou slepých ramen Vltavy v pražské Libni. Unikátní kaskádovitá budova ve tvaru „V“ pokrytá zelení a s terasami směřujícími k vodní ploše navazuje na úspěšně dokončené kanceláře DOCK 01 a bude usilovat o získání prestižní certifikace dlouhodobě udržitelných projektů LEED Gold.

Celková investice do stavby je přibližně půl miliardy Kč. 8500 m² pronajímatelné plochy ve vysokém standardu bude připraveno k nastěhování již na jaře 2017. Prvním potvrzeným nájemcem je světový lídr na trhu stavebních materiálů společnost Saint-Gobain, která obsadí téměř třetinu budovy.

Nová administrativní budova DOCK 02 – vizualizaceNová administrativní budova DOCK 02 – vizualizace

Šestipodlažní administrativní budova DOCK 02 je navržena podle posledních architektonických trendů architektonickou kanceláří Schindler Seko architekti. Díky unikátnímu kaskádovitému tvaru a terasám o rozloze přesahující 300 m² bude mít každé z pater svůj vlastní venkovní prostor s přímým výhledem na marinu a klidovou zónu kolem dvou slepých ramen Vltavy. Podzemní parkoviště poskytne téměř 90 parkovacích míst pro zaměstnance nájemců.

DOCK 02 je druhou z celkem pěti fází komerční části DOCK OFFICE PARK pražského projektu DOCK skupiny CRESTYL. Ten je koncipován jako kombinace klidného bydlení i kanceláří s promenádou u vody. Projekt DOCK tak nabízí kromě přístupu k marině také blízké golfové odpaliště, přímé napojení na cyklostezku a přístup do parku s dětským hřištěm i rozlehlých Thomayerových sadů.

tisková zpráva