Průmysl a obchod

ABB Česká republika zaznamenala v roce 2015 růst tržeb

Společnost ABB Česká republika, přední dodavatel technologií pro energetiku a automatizaci, v roce 2015 dosáhla tržeb ve výši 14 miliard Kč, což je téměř o 4 % více než v roce 2014, kdy tržby činily 13,5 miliardy Kč. Během roku společnost výrazně investovala do nových výrobních kapacit s cílem dále maximalizovat růstové příležitosti v souladu se strategií ABB Next Level a tím lépe uspokojovat potřeby zákazníků.

ABB má v České republice sedm výrobních závodů (v Praze, Brně, Ostravě, Trutnově a Jablonci nad Nisou), čtyři výzkumná a vývojová centra a dvě velká inženýrská centra (v Ostravě a Plzni).

Společnost ABB rozšířila své výrobní kapacity díky výrazným investicím v hodnotě 50 milionů USD (přibližně 1,3 miliardy Kč). Nově vybudované prostory v Brně pro výrobu vzduchem izolovaných rozváděčů vysokého napětí a přístrojových transformátorů jsou vybaveny speciálně automatizovanými linkami. Tento závod je jedním z největších a nejmodernějších závodů tohoto typu na světě.

V Trutnově byl na zelené louce postaven zcela nový závod pro největší evropské inženýrské centrum ABB pro řízení a automatizaci rozvoden. Tyto investice zajišťují, že řešení společnosti ABB budou i v budoucnu zvyšovat efektivnost, produktivitu a kvalitu provozních činností zákazníků. Inovace zůstává hybnou silou ABB.

ABB Group má kolem 135 000 zaměstnanců v téměř 100 zemích světa. V České republice zaměstnává více než 3400 lidí.

tisková zpráva